|

İstanbul trafiğini kilitleyen kar fırtınası

İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde etkili olan kar fırtınası trafiği durdurdu. Özellikle sabah saatlerinde yola çıkan vatandaşlar, ara sokaklarda yürümekte zorlandı. İstanbul’un bazı bölgelerinde kar kalınlığı yarım metreyi geçti. Kazalar nedeniyle TEM Otoyolu’nda uzun araç kuyrukları oluştu. Hava ve deniz ulaşımı aksadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/01/2017 Pazar
Güncelleme: 11:28 - 8/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Yurt genelinde etkili olan yoğn kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle İstanbul'da önceki gün akşam saatlerinden bu yana aralıksız süren yoğun yağış beyaz kabusa dönüştü. TEM Otoyolu'nda çok sayıda araç mahsur kaldı. Araçlarını bırakarak evlerine giden sürücüler nedeniyle TEM Otoyolu adeta otoparka döndü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tuzlama çalışmaları ana arterlerde yaşanabilecek sorunları engellerken, sabah erken saatlerinde işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar, ara sokaklarda biriken kar yığınları nedeniyle zor anlar yaşadı.



7 BİN PERSONEL GÖREVDE






Büyükşehir Belediyesi, geceden itibaren bin 347 araç ve iş makinesiyle 9 bölgede üç vardiya halinde 7 bin personelle görev yaptı. Fırtına ve yağış nedeniyle AKOM WhatsApp ihbar hattına gelen yaklaşık 8 bin müracaa değerlendirildi. Metrobüs seferleri artırılırken, metro 06.00'ya, marmaray 01.00'e kadar hizmet verdi. Ekipler, üst geçitlerde tuzlama çalışmaları yaptı. 26 bin 264 ton tuz ve 10 ton solüsyon kullandı.



KAR KALINLIĞI 110 SANTİM






İstanbul'un bazı bölgelerinde kar kalınlığı 110 santimetreye ulaştı. Kar kalınlıkları dün saat 17.00 itibarıyla Çatalca-Subaşı'nda 110 cm olarak ölçüldü. Sıcaklık -4 dereceye kadar düştü. Kar yağışı nedeniyle hava ve deniz ulaşımı da aksadı. İstanbul ve Çanakkale Boğazları transit gemi geçişlerine kapatıldı. Kar ve tipi nedeniyle çok sayıda etkinlik iptal edildi. Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesini 102 kameramanın gözünden anlatan “KalkışMA" kitabının tanıtım programı, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi. İstanbul'da Açık Öğretim Lisesi Sınavları (AÖL) öğrenciler için çileye döndü. Öğrenciler ve görevliler sınava yetişemedi. Milli Eğitim Bakanlığı, bu öğrenciler için ikinci bir hak tanınacağını açıkladı. Bu arada İçerde dizisini ekibi çekim için gittiği Belgrad ormanında mahsur kaldı.





BURSA-İZMİR KARAYOLU KAPANDI





Yoğun kar yağışı sadece İstanbul'da değil, yurdun çeşitli bölgelerinde de hayatı felce uğrattı. Bursa-İzmir karayolu, 2 yolcu otobüsünün kaymasının ardından trafiğe kapandı. Yaklaşık 40 kilometrelik araç kuyruğunun oluştuğu bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Bolu Ankara karayolunda da ulaşım, bir süre aksadı. Trakya ile Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Eskişehir, Yalova ve Bilecik'te de yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi.



Havalimanında uçuşlara engel




Kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndaki seferlerde aksamalar meydana geldi. THY, 610 tarifeli seferin yapılamadığını, 76 uçağın diğer meydanlara yönlendirildiğini bildirdi. Pegasus Hava Yolları da 192 seferini iptal etti. Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı etkinliklerine katılmak için Kars'a giden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı taşıyan uçak, yoğun sis nedeniyle Erzurum'a indi.



Vapur seferleri iptal edildi




Şehir Hatları, dün yapılacak tüm seferlerin hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. Olumsuz hava koşulları sebebiyle İDO da bazı seferlerini iptal etti. Çanakkale'de etkili olan kar yağışı ve fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Çanakkale-Kilitbahir, Gökçeada-Kabatepe ve Geyikli-Bozcaada hatlarındaki bazı seferler geçici olarak durduruldu. BUDO'nun da bazı seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.


#Hava durumu
#Kar yağışı
#TEM Otoyolu
7 yıl önce