|

Bu güzel ülkeye tekrar geleceğim

Ortaköy’deki terör saldırısında yaralanan ABD’li William Jacop Rakk, ülkesine döndü. Havalimanında açıklama yapan Rakk, “Türkiye çok güvenli bir ülke ve insanları çok iyi. Mutlaka bu güzel ülkeye tekrar geleceğim” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/01/2017 Salı
Güncelleme: 05:12 - 3/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Beşiktaş Ortaköy'deki terör saldırısında yaralanan ABD'li William Jacob Rakk, ülkesine döndü. Atatürk Havalimanı'na ambulansla getirilen Rakk'a, kaldığı otelin yetkilileri eşlik etti. Sedye üzerinde Dış Hatlar Terminali'ne getirilen Rakk, işlemlerinin ardından, tekerlekli sandalyeye konularak, uçağa götürüldü.



ÇOK GÜVENLİ BİR ÜLKE


Burada gazetecilere konuşan Rakk, olay sırasında beraberindeki 9 kişiyle orada olduklarını söyledi. ABD'ye gittiğinde uyandığında, kendisini kahvaltı yaparken bulmayı umduğunu aktaran Rakk, “Türkiye çok güvenli bir ülke ve insanları çok iyi. Mutlaka bu güzel ülkeye tekrar geleceğim" dedi. ABD'de helikopter yazılımları üzerine çalıştığını belirten 39 yaşındaki Raak, “Kurşunlardan biri telefonuma geldi. Eğer kurşun atardamarıma gelseydi, şimdi hayatta olmayabilirdim. Diğer yaralıların da bir an önce iyileşmelerini umuyorum" diye konuştu. Raak, “Burası çok güzel ve güvenli bir ülke. Sizin ülkenizde böyle bir şeyin olması çok yazık. Buradaki herkesi için de böyle düşünüyorum. Çok üzücü. Herkese en iyi dileklerimi iletiyorum" dedi.





İNSANLAR ÇOK İYİ


Türk halkının çok iyi olduğunu belirten Raak, “Burada çok iyi insanlarla tanıştım. Tekrar gelmeyi isterim burası güvenli bir ülke. Çok güzel bir ülke insanlar da iyi. Bu talihsizlik çok için üzgünüm. Çok iyi adamlarla tanıştım burada" ifadelerini kullandı. Rakk, daha sonra İngiltere aktarmalı olarak, ABD'ye gitti.



ÖLÜ TAKLİDİ YAPTIM


Ülkesinin haber kanallarından NBC'ye de konuşan Jaak, saldırı sırasında ölü taklidi yaptığını belirtirken, “Beni vurduğu zaman hiç kıpırdamadım. Sadece beni vurmasına izin verdim. İlk vurulduğumda yerde yatıyordum. Zaten vurulmuş insanlara ateş ediyordu" dedi. Raak, “Birilerinin ateş ettiği söylendiği zaman ilk başta inanmamıştım. Ancak saldırganın gelişini ve mekanda bulunan herkese ateş ettiğini görünce neler olduğunu anladım. Sadece yapabildiğim kadar sessiz olmam ve hareketsiz kalmam gerekiyordu. Sanırım bütün bunların ortasında en şanslı olan bendim" diye konuştu.



  1. Beni korurken canından oldu
  2. Saldırıda hayatını kaybedenlerden biri de Lübnanlı 42 yaşındaki bankacı Haykai Hanna Moussallem'di. Moussallem'in cenazesini teslim almak için Adli Tıp Kurumu'na, saldırı sırasında yanında bulunan eşi Mirey Moussalem geldi. Eşini son kez görmek istediğini belirten ve saldırı sırasında ayağından yaralanan Mirey Moussalem, yakınlarına sürekli olarak, “Ne olur, son kez burada bir kez daha göreyim. Beni korurken canından oldu" dedi. Mirey Moussalem'in güçlükle ayakta durduğu görüldü.






#Ortaköy
#Terör saldırısı
#William Jacob Rakk
7 yıl önce