|

CHP’de şimdi de MYK oyunu

CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları ve imza krizine resmi olarak son nokta konulsa da çatlak devam ediyor. Yönetim, krizi MYK’da revizyona giderek aşmayı planlıyor. Kurultayda ısrar eden muhalifler, değişikliklere gidilmesini bekledikleri MYK toplantısının ardından yol haritalarını belirleyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:12 - 8/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün (ortada)
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün (ortada)

CHP’de olağanüstü kurultay tartışmalarına resmi olarak son nokta konulsa da çatlak giderek büyüyor. Kurultayda ısrar eden muhalifler, MYK toplantısının ardından yol haritalarını belirleyecek. Yönetim ise krizi MYK’da revizyonla aşmayı planlıyor.

CHP'de 24 Haziran’dan sonra başlayan olağanüstü kurultay tartışmalarına önceki gün Genel Merkez kapıları kapattı. Ancak partide tartışmalar bitmedi. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, beraberindeki bazı çağrı heyeti üyeleriyle parti genel merkezine giderek, teslim ettikleri imzalarla ilgili yapılan incelemenin detaylarına dair bilgi almak üzere başvuruda bulundu. Tüzün, "630 imza MYK değişikliği için verilmedi, kurultay yapılsın diye verildi. Eğer yerel seçim öncesi MYK değişiyorsa, kurultay da yapılabilir" ifadesini kullandı.

İKİ YOL HARİTASI

Tüzün, "Bu kurultayın toplanması için saygıdeğer Genel Başkanımızın MYK toplantısı sonrası bir açıklama yapacağını ve bu açıklama sonrasında bizler de bundan sonraki yol haritamızı belirleyeceğimizi ifade etmek isterim" diye konuştu. Öte yandan muhalifler, bu süreçte kendilerine ikili yol haritası belirledi. Değişim isteyen parti içi muhalefetin ilk hedefi tüzük kurultayı olacak. Muhalifler asıl hamlelerini ise bunun sonrasında yapacak. Tüzük kurultayını genel başkanlık değişimli olarak değiştirmeye çalışacak. Muhaliflerin ikinci planı ise yeniden imza toplamaya başlamak olacak.

REVİZYON SİNYALİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bugün MYK’sını toplayacak. Kılıçdaroğlu'nun, parti tabanının ve örgütün taleplerini dikkate alarak, A takımında revizyona gideceği, yeni bir vitrinle yerel seçimlere hazırlanacağı ifade edildi.

KİMSE AYRILMASIN

CHP'li Muharrem İnce ise resmi Twitter hesabından bir açıklama yaparak "Kimse partiden ayrılmasın" mesajı verdi. İnce, şu ifadeleri kullandı: "CHP’de Olağanüstü Kurultay için notere giderek imza veren kurultay delegelerimizin iradesine, isteğine sahip çıkıyoruz. Bize güvenen insanları yarı yolda bırakmayacağız. Anlık tepkilerle kimse partiden ve partideki görevinden ayrılmasın."

#CHP
#MYK
6 yıl önce