|

Cumhurbaşkanı'nın yetkilerine ilişkin maddede değişiklik

Anayasa değişikliği teklifindeki Cumhurbaşkanı'nın kararname çıkarma yetkisinde değişikliğe gidiliyor. Kamu kurumlarıyla ilgili kararname yetkisi veren 15. madde tekliften çıkarılırken, bu yetkinin 11. maddeye ekleneceği öğrenildi.

Yeni Şafak
19:52 - 28/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:47 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

TBMM Anayasa Komisyonu, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini görüşmeye devam ediyor.



Değişiklik teklifindeki Cumhurbaşkanı'nın kamu kurumlarıyla ilgili kararname çıkarma yetkisinin yer aldığı 15. maddenin yeniden düzenlenmesine karar verdi.



Kararname yetkisi
11. maddeye ekleniyor


Yeni Şafak'ın edindiği bilgiye göre, AK Parti Genel Başkanı Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan AK Parti MYK'da ilgili madde de ele alındı. Bu maddenin tekliften çıkarılması ve 11. maddeye eklenmesi kararlaştırıldı.



Yedek milletvekilliği ile ilgili düzenlemenin çıkarılmasıyla birlikte madde sayısı 20'ye düşen teklif, böylece toplam 19 madde olacak.



Cumhurbaşkanının yürütme yetkisine ilişkin konularda kararname çıkarmasını öngören madde ise teklifte duruyor.



AK Parti'nin önerdiği teklifin 15. maddesi şu şekildeydi:


  1. "Merkezi idare kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarının; kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenlenir."










#Anayasa değişikliği
7 yıl önce