|

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: ABD art arda yanlışlar yaptı

Halep'te yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Fırat Kalkanı Harekatı ile önünde sonunda El Bab alınacak" dedi. ABD'nin Suriye politikasını da değerlendiren Kalın, "ABD art arda büyük yanlışlar yaptı" diye konuştu.

Yeni Şafak
15:39 - 16/12/2016 Cuma
Güncelleme: 16:01 - 16/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Anlaşma sağlandı ama şimdi önemli olan bunun uygulanması. Tahliye konvoylarına yapılan saldırılar rejimin gerçek yüzünü ortaya koyuyor. İhlalin engellemesi için görüşmeler sürüyor. Anlaşmanın uygulanmasında Rusya'nın İran üzerindeki etkisi önemli" dedi.



Güvenli bölge meselesi gerçekleşseydi, Halep'in bu hale gelmeyeceğini söyleyen Kalın, İlk hedefin sivillerin Doğu Halep'ten çıkarılması ve İdlib'e taşınması olduğunu söyledi.



"El Bab alınacak"


Kalın, Fırat Kalkanı Harekatı ile eninde sonunda El Bab'ın da alınacağını vurguladı. Kalın'ın açıklamalarından diğer başlıklar şöyle:



ABD'nin Suriye politikası


"ABD, Suriye politikasında art arda büyük yanlışlar yaptı. Şu an gelinen noktada da sorumlular.



"Türkiye Avrupa'dan icazet almaz"


Türkiye her türlü baskıya direnecek ve ne gerekiyorsa onu yapacak. Bu konularda Avrupa'dan icazet alacak değiliz. Türkiye'nin karşı karşıya geldiği güvenlik sorunları sadece Türkiye'nin sorunları değil. Bizim teröre karşı aldığımız tedbirler elbette öncelikle kendi milli güvenliğimizi sağalamaya dönük tedbirlerdir. Ama bunun uluslararası boyutunu da gözden kaçırmamak lazım.



Mezhep savaşlarına karşı uyanık olmak gerekiyor."


#İbrahim Kalın
#Halep
#El Bab
7 yıl önce