|

Damarımda 17 Türk''ün kanı dolaşıyor

İsrail''in Gazze saldırılarında tarlada çalışırken İsrailli keskin nişancı tarafından vurularak tek bacağını kaybeden 20 yaşındaki İzzeddin el-Mabhuh: ''Tedavimde 17 Türk''ün kanını aldım. Artık Türk oldum.''

HAMDİ KOÇOĞLU / İSTANBUL
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 00:23 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Damarımda 17 Türk''ün kanı dolaşıyor
Damarımda 17 Türk''ün kanı dolaşıyor

İsrail''in Gazze''ye yönelik düzenlediği saldırılarda ağır yaralanarak tedavi için İstanbul''a getirilen Filistinlilerden dördü aynı eve yerleştirldi. İstanbul''da tedavi gören Yasin el-Arin (38), İzzeddin el-Mabhuh (20), Abdullah Zennun (21), Ahmed el-Magadima (35), birbirlerini hiç tanımadıkları halde aynı evde kalarak adeta aile gibi olduklarını söyledi.

ARTIK TÜRK SAYILIRIM

Hastanede tedavi sürecinde 17 Türk''ün kanını aldığını sevinçle ifade eden İzzeddin el-Mabhuh, ''Ben artık Türk oldum sayılır. Vücudumda Türklerin kanı dolaşıyor. Türkiye''yi de çok sevdim zaten. Okul hayatıma burada devam etmeyi düşünüyorum'' diye konuştu.

HAYATI MÜCADELE

İsrail''in Gazze''ye 2006 yılından beri devam ettirdiği bütün saldırıları bizzat yaşadığını ve hepsinde mücadele ederken yaralandığını anlatan Yasin el-Arin, eşinin ve 5 çocuğunun ise Gazze''de sağlıklı şekilde saklandığını söyledi. Bütün akrabalarını saldırılarda kaybettiğini öğrenen Arin, ''Son saldırılarda en acı kayıpları yaşadım. Benim omurgam kırıldı. Tedavim İstanbul''da devam ediyor. Sağlığıma kavuşunca Gazze''ye geri gideceğim'' dedi

GAZZE''YE GİDİYOR

İstanbul''daki tedavisi hızla devam eden Abdullah Zennun, 1 hafta sonra Gazze''ye Refah bölgesine ailesinin yanına gideceğini söyledi.

TEK ELLE YEMEK YAPIYOR

İsrail saldırılarında sol kolunu kaybeden Ahmed El Magadima, tek eliyle Gazzeli kardeşlerine yemek yapmaktan mutlu olduğunu söyledi. Evli ve 4 çocuk babası olan Magadima, ''Burada aynı kaderi paylaştığım arkadaşlarımla beraber yaşıyorum. İyi yemek yapmayı bildiğim için ben hazırlıyorum.'' dedi.

Keskin nişancı tarlada vurdu

İzzeddin el-Mabhuh, kaderin kendisini tarlada çalışırken yakaladığını belirtti. Mabhuh, ''Kendi tarlamızda çalışıyordum. İsrailli keskin nişancı tarafından direk hedef alınarak vuruldum. Arkama baktığımda keskin nişancı hızlıca kaçıyordu. O kadar silahı olmasına rağmen korkarak kaçtı. Bunlarda cesaret yok.'' şeklinde konuştu.


10 yıl önce