|

Darbecilerin sonu gelecek

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğiyle darbecilerin sonunun geleceğini söyledi. Yıldırım, “Anayasa değişikliği ne getirecek diyorlar. Anayasa değişikliği darbecilerin sonunu getirecek. Anayasa değişikliği Meclis iktidarından millet iktidarına giden yolu açacak. Bu değişiklikle artık 367 saçmalıkları olmayacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/01/2017 Pazar
Güncelleme: 03:00 - 15/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Gençlik Kolları tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2. Abdülhamid Han'ı anma programına katıldı. Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Bölgemizde maalesef 6 yıldır devam eden istikrarsızlık, iç savaş, milyonlarca insanın yerlerinden, yurtlarından olmasına sebep oldu. 3 milyon kardeşimizi, Suriyeliyi, Iraklıyı bağrımıza bastık, ekmeğimizi bölüştük, evimizi açtık. Herkes şunu bilmelidir, ekmeğimizi böleriz ama bu vatanı böldürtmeyiz” dedi.



367 SAÇMALIKLARI OLMAYACAK


TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişiklik teklifinin görüşülmesi devam ederken Başbakan Yıldırım şunları söyledi: Yakın tarihimizde 27 Mayıs var, 12 Mart var, 12 Eylül var, 28 Şubat var. Bütün bunlarda millet iradesi maalesef yok edildi, darbeciler kazandı. Ama AK Parti iktidara geldi, 27 Nisan, 17 Aralık, 15 Temmuz, 3 darbe girişiminde de darbeciler kaybetti, millet kazandı. Siz kazandınız. Şimdi 'Anayasa değişikliği ne getirecek?' diyorlar. Anayasa değişikliği darbecilerin sonunu getirecek. Anayasa değişikliği meclis iktidarından millet iktidarına giden yolu açacak. Bu anayasa değişikliğiyle artık 367 saçmalıkları olmayacak. Bu anayasa değişikliğiyle artık cuntacılar iş başına gelme hevesi içerisinde olmayacak.



SİSTEMİN SAHİBİ MİLLETTİR


Bu sistemin sahibi millettir, bu değişikliğe oy verecek olan da millettir. Meclis'te bin bir entrika ile kaba kuvvet kullanarak, vekillerin ayaklarını ısırarak, yumruklarını vurarak, her türlü barbarlığı yapanlar bilsin ki millet sandıkta bunun cevabını en iyi şekilde verecektir. Söz de karar da her zaman olduğu gibi yine milletin olacaktır. Bu sistemle millet kendisini yönetenleri doğrudan seçecek. Vekillerin bacağını ısıranlar, her türlü barbarlığı yapanlar bilsin ki, millet bunun hesabını sandıkta soracaktır.



ETRAFIMIZDA ATEŞ ÇEMBERİ VAR


Önümüzde çok önemli, zorlu bir süreç var. Etrafımızda ateş çemberi var. Komşularımızda maalesef basiretsiz, çapsız yöneticiler yüzünden 6 senedir devam eden iç savaş milyonlarca insanın yerlerinden yurtlarından olmasına sebep oldu. Suriyeliyi, Iraklıyı bağrımıza bastık. Ekmeğimizi bölüştük. Ekmeğimizi böleriz ama bu vatanı böldürmeyiz.



İlk 4 madde devletin temeli


Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili TBMM Genel Kurulunda yaşanan tartışmaya ilişkin Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilemeyeceğini belirterek, “Biz de (değiştirilmesini) teklif filan etmedik, edenlerle de işimiz olmaz. Bu kadar açık ve nettir. Bunlar devletin temelleridir, olmazsa olmazıdır” dedi. Yıldırım, 10 yıldır AK Parti'nin tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan vurgusu yaptığını kaydederek, “Onun için böyle ucuz polemiklerden herkes uzak dursun. Bu maddelerin teminatı yüce Türk milletidir ve AK Parti iktidarıdır” ifadesini kullandı.



Bütün eserlerde onun imzası var


Cumhuriyet neslinin kullandığı bütün eserlerin altında Abdülhamid'in imzasının olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, “Abdülhamid'i anlamak istiyorsanız, İstanbul Üniversitesi'ne, İstanbul Erkek Lisesi'ne bakın, Etfal Hastanesi'ne bakın, Selimiye Kışlası'na bakın, Osmanlı coğrafyasındaki eserlerin her birinin altında onun imzası var” dedi.



MARMARAY ONUN HAYALİYDİ


Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi: “Bugün Cumhuriyet neslinin kullandığı bütün eserlerin altında o ulu hakan Abdülhamid'in imzası var. Bugün İstanbullunun her gün kullandığı Marmaray projesi de Abdülhamid'in hayalidir. Onun hayalini gerçeğe dönüştüren de onun torunları Erdoğan ve arkadaşlarıdır. Abdülhamid'e laf etmeye çalışanlar gerçek Abdülhamid'i eserleriyle görüyorlar. Abdülhamid'i bizim dönemimizde öyle kötü göstermeye çalıştılar ki şimdi onu okuyunca hayranlığım bir kat daha artıyor. O milletim önemli diyen ve ömür boyu da bunun için çalışan çok önemli bir padişahtır.”




#Binali Yıldırım
#AK Parti Gençlik Kolları
#Anayasa değişikliği
7 yıl önce