|

DEMİR-ÇELİK'TE İHALE SKANDALI

Adnan Öcal çetesinin İskenderun Demir-Çelik Fabrikası'ndaki 21 trilyon lira tutan ihaleyi 100 milyara kapattığı belirlendi.

Yeni Şafak
00:00 - 30/05/2002 Perşembe
Güncelleme: 13:09 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Hatay'da ortaya çıkarılan çete ve emniyet müdür yardımcısı Mustafa Ocak'ın tutuklanmasıyla başlayan operasyonun boyutları büyüyor. Hatay ve İstanbul ilinde devam eden Adnan Öcal Organize Suç Örgütü'ne yönelik ikinci operasyonda oldukça önemli bilgilere ulaşıldı. ntv.com'un Emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, İskenderun Demir-Çelik'te piyasa değeri yaklaşık 21 trilyonu bulan atık kimyasal maddeler ve makina aksamı ihalesi, çeteye 100 milyara verildi. Çetenin fabrikadan ihale yoluyla aldıklarının listeleri incelemeye alındı. İncelemede çetenin ihalede İskenderun Demir-Çelik fabrikasından 160 kalem malzeme alması gerekirken 207 kalem malzeme çektiği ve 40 kalem malzemenin illegal yollardan fabrikadan çıkartıldığı belirlendi.

Çetenin ihalede aldığı malzemeler arasında, Hatay ilinin yarısını havaya uçuracak nitelikte kimyasal madde ile yine bir kullanılışında Hatay ilinin içme suyunu bir ay süreyle zehirleyebilecek zehirli maddelerin bulunduğunu da ortaya çıkarıldı. İkinci bir operasyon başlatan polis, bu malzemeleri arıyor, diğer yandan da çetenin, hangi malzemelerden ne kadar aldığı saptanmaya çalışıyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce