|

DHKP-C darmadağın

Güvenlik güçleri Tunceli’de 7 Kasım’da 16 DHKP-C’liyi etkisiz hale getirdi. Bu ildeki dağ kadrosu tamamen çöken ve intikam planları yapan örgüt, İstanbul’da canlı bomba saldırısı için hazırlığa girişti. Polis, 1’i canlı bomba 5 kişilik terör grubunu Okmeydanı’nda yakaladı.

Yeni Şafak
04:00 - 20/01/2017 Cuma
Güncelleme: 04:49 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Tunceli kırsalındaki Ced Vadisi'ne 7 Kasım 2016'da düzenlenen hava harekâtında öldürülen teröristlerin DHKP-C'li olduğu kesinleşti. 2 savaş uçağıyla gerçekleştirilen operasyonda, örgütün sözde yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 terörist öldürülürken, DHKP-C üyesi 6 terörist ise bölgedeki komandolar tarafından aynı tarihlerde çatışma sonucu etkisiz hale getirildi. Toplamda 16 DHKP-C'linin öldürüldüğü operasyonlar, kırsalda tutunmaya çalışan örgütün dağ kadrosunu bu bölgede tamamıyla çökertti.



1'İ CANLI BOMBA 5 TERÖRİST


Tunceli'de yediği ağır darbenin ardından terör örgütü, İstanbul'da bir canlı bomba eylemiyle intikam hazırlığına girişti. Metropoldeki teröristlerin kırsaldaki sözde yöneticilerden aldığı talimatı tespit eden güvenlik güçleri, Okmeydanı'ndaki bir adrese baskın gerçekleştirdi. DHKP-C'ye yakın Gençlik Federasyonu'nu basan İstanbul polisi, burada 1'i canlı bomba 5 teröristi örgüt toplantısı sırasında yakaladı. Gözaltına alınan teröristlerin İstanbul'da canlı bomba eylemi için hazırlık yaptığı tespit edildi. Beraberinde örgütsel dokümanlarla birlikte ele geçirilen teröristlere talimatın Tunceli kırsalından geldiği öğrenildi.



Ced Vadisi mezar oldu


Terör örgütüne yakın internet siteleri, 7 Kasım'da Ced Vadisi'ne yönelik TSK operasyonlarında etkisiz hale getirilen teröristlerin isimlerini açıkladı. Örgüt üyeleri arasında Kenan Günyel, Mustafa Doğru, Hüseyin Gülmez, Tuncel Ayaz, Murat Gün, Melih Işık, Bünyamin Kılıç, Naciye Yavuz, Hünkâr Derya Güneş ve Aysun Saban da bulunuyor. Kırsalda öldürülenlerden Kenan Günyel'in, eski Başbakan Tansu Çiller'e suikast girişimi ile ilgili 1995'te yakalanan ve uzun yıllar DHKP-C üyesi olmaktan hapiste yatan bir militan olduğu öğrenildi. Günyel hapis cezasının ardından serbest kalmış, başka bir operasyon hazırlığındayken 2015 yılında yakalanmıştı. Son soruşturmada tutuksuz yargılanan Günyel, Tunceli kırsalında etkisiz hale getirildi.








#DHKP-C
#Okmeydanı
#Tunceli
7 yıl önce