|

FETÖ’nün cinayet heyecanı

Büyükelçi Karlov'un katili Mevlüt Mert Altıntaş'ın FETÖ bağlantılı okullarda yetişmiş bir polis olduğunun anlaşıldığı ana kadar batı basını ve sosyal medyada sürdürülen kampanya, cinayet sonrası algı yönetiminin çok önceden planlandığını gözler önüne serdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:51 - 21/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Ocak 2014'te Suriye'ye giden MİT TIR'larını durduran ve organize bir şekilde “Türkiye DEAŞ'a yardım ediyor” şayiasını yaymaya çalışan FETÖ, büyükelçi cinayeti sonrasında ise 'El Nusra' kampanyasına sarıldı. Hakkında çok sayıda yakalama kararı bulunan ve 'FETÖ'nün sosyal medya tetikçisi' olarak bilinen Emre Uslu, cinayetten dakikalar bile geçmeden yazdığı mesajlarda, katil Altıntaş'ı 'AK Parti'ye yakın', 'imam hatip liseli' ve Suriye'deki 'El Nusra örgütünden' diye lanse etti. Saldırganın 15 Temmuz darbe girişimini izleyen günlerde 'FETÖ'cü amirinin onayıyla' izinli olduğunu gösteren belgenin de sahte olduğunu iddia eden Uslu, yalanının ortaya çıkmasıyla birlikte mesajını silmek zorunda kaldı.



'OLSA OLSA NUSRA'DIR'


ABD'deki FETÖ'cü bir akademisyenin cinayetin hemen ardından paylaştığı 'jet analiz' ise okuyanları afallatmaya yetti. FETÖ'cü eski emniyet müdürlerinden Ahmet Sait Yayla'nın, ABD Temsilciler Meclisi'nde Türkiye'yi karalayan bir konuşma yaptığı eylemi organize eden Georgetown Üniversitesi doçenti Anne Speckhard, 'mükemmel bir analiz' diye paylaştığı yazıda, cinayetin Nusra örgütü olduğunu iddia etti. FETÖ bağlantılı Speckhard, terör örgütleri PKK ve DEAŞ'ın bu suikastin arkasında olamayacağı, tam tersine Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonları nedeniyle bu saldırının ardında 'olsa olsa el Nusra ve muhalif grupların bulunduğu' tezini savundu.



'İşte katil' yalanı






Cinayeti perdeleyip yönlendirme çalışmaları ilginç yalanlara sahne oldu. Sosyal medyada FETÖ'cü olduğu bilinen pek çok isim, aynı anda hedef şaşırtan paylaşımlar yaptı. Bu mesajlar başta ABD ve İngiliz medyası olmak üzere batı basınında haberlere konu oldu. AK Parti Kastamonu Gençlik Kolları'nda görevli Ahmet Çetin'in AK Parti logosu altında çekilmiş fotoğrafını 'işte katil Mevlüt Mert Altuntaş' diye yayanların başında da yine Emre Uslu vardı. Ahmet Çetin, hem kendisi hem de mensubu olduğu AK Parti'yi hedef alan karalama kampanyasına karşı Twitter hesabından bir açıklama yayınladı. Çetin'in video mesajı sonrası FETÖ'nün dijital tetikçilerinin bir yalanı daha boşa çıkmış oldu.


#FETÖ
#Mevlüt Mert Altıntaş
#DEAŞ
7 yıl önce