|

FETÖ'ye finans operasyonunda gözaltına alınan 7 şüpheliye ait yeni detaylar ortaya çıktı

İstanbul merkezli 3 ilde, FETÖ'ye finansman sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 7 şüphelinin yakalanmasına dair yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre şüphelilerin elebaşı Fetullah Gülen'in talimatından sonra kapatılan Bank Asya'ya 70 milyon lira civarında para yatırdıkları, örgütle iltisaklı oldukları gerekçesiyle işlem görmüş çok sayıda kişiye yakın tarihlere kadar para aktarmaya devam ettikleri öğrenildi.

10:54 - 29/09/2023 Cuma
DHA
Arşiv
Arşiv

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğüne 2020 yılında bir çamaşır yıkama firmasının ismi verilerek, firma sahiplerinin ihaleye fesat karıştırıp FETÖ'ye para aktarığı yönünde ihbar geldi. Ekipler aldıkları ihbar sonrası birbirleriyle bağlantılı 12 şirketin yöneticisi 7 şüpheliyi teknik takibe aldı. Yapılan teknik çalışmalarda şüphelilerin 2 hastanenin çamaşır yıkama ihalesi için 707 bin ve 2.5 milyon liralık usulsüzlük yaptığı belirlendi. FETÖ'ye para aktardıkları söylenen firma yetkililerinin bütün bağlantılarını deşifre etmek için çalışmalara devam edildi.  Şüphelilerin para akışlarını takip etmek için,  Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan rapor isteyen ekipler, şirketlerde üst düzey yönetici olan şüphelilerin, örgüt tarafından çağrı yapılan dönemde Bank Asya'ya 70 milyon lira civarında para yatırdığını tespit etti.

8 yılda 350 bin liralık para akışı tespit edildi

Ekipler ayrıca, şüphelilerin 2012-2020 yılları arasında örgüt üyeliğinden işlem görmüş bazı kişilere para gönderdiğini de belirledi. Para aktarılan kişilerin haklarındaki davaların devam ettiği de tespit edildi. 8 yıl süren para akışını delillendiren ekipler 8 yılda yaklaşık 350 bin liralık para transferi olduğunu belirledi.

Örgütün çatı yöneticisiyle görüşen şüpheliler telefon yenileyince tüm bilgiler silindi

Şüphelilerin telefon kayıtlarını inceleyen polis, şüpheli C.D'nin örgütün "çatı" yöneticileri arasında bulunan Zaman gazetesinin eski imtiyaz sahibi ve FETÖ'nün istişare heyetinde olan Alaeddin Kaya ile görüşmeyi de ortaya çıkardı. Yapılan incelemelerde şüphelilerin çoğunun FETÖ mensuplarıyla görüşmelerini de ortaya çıkaran ekipler, zanlıların telefonlarının yenilendiğini ve içerisinde hiçbir bilginin taşınmadığına da dikkat çekti. Şüphelilerin, örgüte ait televizyon kanallarının dijital platformdan çıkartılmasını gerekçe göstererek bu platformlara aboneliklerini de iptal ettiği belirlendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ekipler, 7 şüphelinin yakalanması için İstanbul Tokat ve Muğla'da eş zamanlı operasyon düzenledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirilen şüphelilerin ifade işlemlerinin sürdüğü, işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

#İstanbul
#FETÖ
#Fetullah Gülen
#Bank Asya
7 ay önce