|

Fire tutmayınca algı operasyonu

Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinde fire beklentisi boşa çıkan CHP şimdi de iftira kampanyasına başladı. Kavga çıkaran, milletin kürsüsünü işgal eden CHP’li vekiller, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın tarihi görüşmeleri yönetmesinden rahatsız oldu. Aydın üzerinden karalama kampanyasıyla algı operasyonu başlattılar.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:36 - 14/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Meclis Genel Kurulu'nda önceki gün gerçekleşen oturumlarının ardından anayasa değişiklik teklifinin 6, 7, 8, 9 ve 10'uncu maddeleri kabul edildi. Meclis'in denetim yetkisiyle ilgili 6. madde 343 oylamayla kabul edilirken “cumhurbaşkanının adaylığı ve seçimini” düzenleyen 7. madde ile Cumhurbaşkanına kararname çıkarma yetkisi veren 8. madde 340 oyla kabul edildi. "Cumhurbaşkanının cezai sorumluluğunu" düzenleyen 9. madde ise 343 milletvekilinin oyu ile geçti. Cumhurbaşkanı'na vekaletle ilgili düzenlemeleri içeren 10.madde de 343 oyla kabul edildi.



FİRE İÇİN ALGI OPERASYONU


Meclis'teki anayasa değişikliği görüşmelerinde ilk oylamadaki 338 kabulün ardından fire beklentisine giren CHP, ilk iki madde rekor 'evet'le geçince zorbalığa başvurdu. Retçiler, oy kabinlerinin önüne barikat kurup kavga çıkardı, kürsüyü işgal edip bacak ısırdı, yumruk attı. Bunun da millet nezdinde kabul görmediğini anlayan CHP şimdi de iftiraya kampanyası yürütme çabasında. AK Parti ve MHP'de fire beklentisi tutmayan CHP'liler TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın tarihi görüşmeleri yürütmesinden rahatsız oldu. Bunun üzerinden başlatılan karalama kampanyası ile de 'fire' beklentisi içerisine girdi.



AYDIN'A MARKAJ


CHP'li Ali Haydar Hakverdi, divan katibi CHP'li Özcan Purçu'nun AK Parti'lilerin gizli oylamada açık oy kullandıklarını iddia ederek tutanağa eklemesi üzerine, Meclis'i yöneten Aydın'ın ikinci oylamada CHP'li divan katibine tutanak imzalatmadığını öne sürdü. Hakverdi, Aydın'ın divanda oturmayan ve o oturumda görev almayan MHP'li Zihni Açba'ya tutanağı imzalattığı, tutanağa şerh düşülmesini önlediği iddiasında bulundu.



GÖK'TEN 'GEÇMİŞ OLSUN' ZİYARETİ


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, kavgada CHP'li Niyazi Nefi Kara'nın attığı yumrukla burnu kırılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin'i gündüz telefonla arayarak üzüntüsünü ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca, Gök, oylamaya katılmak için Meclis'te bulunan Şahin'in yanına giderek bilahare 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. CHP'li vekillerden Şahin'i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletenler de oldu. AK Parti'nin yumruk atan vekil hakkında dava açıp açmayacağının henüz netleşmedi.



CHP'DE SEÇİM ÇATLAĞI


CHP adınan konuşan Deniz Baykal erken seçim telaffuzunu kınadığını söylerken, Grup Başkanvekili Özgür Özel 'seçim' dedi. Bu da CHP'deki çatlağı gözler önüne serdi. “Genel Başkan adına konuşuyorum” diyen Özel, “Erken seçim için 'hodri meydan' diyoruz. Rejim değişikliği olacağına, erken seçime evet” dedi.



Yumrukçu vekil Halkevleri'nden



AK Partili Fatih Şahin'in burnunu kıran CHP'li vekil Niyazi Nefi Kara, olayı hatırlamadığını iddia etti. Kara'nın, “Öyle bir durumu hatırlamıyorum. Böyle bir şey söylediler, üzüldüm de. Fatih Bey'in fotoğrafını gösterdiler. Ben ona niye vurayım?” açıklaması inandırıcı bulunmadı. Kara'nın, terör örgütlerine militan devşiren Halkevleri'nin yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı. CHP'li vekiller İlhan Cihaner ile Orhan Sarıbal'ın da yönetim kurulu üyesi olduğu Halkevleri üyeleri, birçok terör olayı sonrası toplu taşıma araçları ve kahvehanelerde toplumdaki hassasiyetleri kaşıyarak kaos oluşturma peşinde koşuyor. Son olarak bir kahvehanede laiklik üzerinden toplumu kutuplaştırmak için propaganda yapan 2 kişi 'halkı kin ve düşmanlığa sevkettikleri' için tutuklandı. 



Hakaretler tutanakta


Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinde asabi tavırlarıyla dikkati çeken CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Partili vekillerin boğazını sıkmakla kalmadı. Altay'ın hakaretleri Meclis tutanaklarına da yansıdı. Altay, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'na yönelik, “Kalleş sensin! Kalleş sensin! Edepsiz adam! Ahlaksız! Sen dil ameli olmuşsun, dil! Dil ameli olmuşsun sen, doktora git önce!” sözlerini sarf etti.


#Anayasa değişikliği
#mECLİS
#Niyazi Nefi Kar
7 yıl önce