|

Gelir melek nöbette safa geldi hoş geldi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK’lıların saldırısında şehit düşen polis memuru Muhammed Onur Demir, Sivas’ta binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Demir’in sosyal medyada paylaştığı son not ise Necip Fazıl’ın “Gelir, melek nöbette, safa geldi hoş geldi” dizeleriyle ölümü anlattığı “Boş Dünya” şiiri.

Yeni Şafak
04:00 - 10/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:45 - 10/08/2015 Pazartesi
Diğer

Silopi'de PKK yandaşlarınca açılan hendekleri kapatmak için yapılan operasyon sırasında teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlı saldırısında bulunduğu zırhlı araç içinde ağır yaralanan ve sevk edildiği Batman'da şehit olan Muhammet Onur Demir'in cenazesi Sivas'a getirildi. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna konulan cenaze dün sabah saatlerinde polis ekiplerince alındı. Sivas Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan şehidin cenazesi, Diriliş Mahallesi'nde bulunan baba evine yola çıkarıldı.


ŞEHİDİN ŞAPKASINI TAKTI

Cenazenin baba evine getirilmesi sırasında yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin babası emekli Sefer Demir metanetini korurken, annesi gözyaşlarına hakim olamadı. Ayakta durmakta zorlanan anneye yakınları ve kadın polis memurları destek verdi. Tören sırasında kendilerine ayrılan yere oturtulan şehidin anne ve babası ile kardeşlerinin başına polis şapkası takıldı. Cenazenin Emniyet Müdürlüğü önüne konulması ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.


EMNİYET MÜDÜRÜ AĞLADI

Şehit polis memuru Muhammet Onur Demir'in öz geçmişinin okunması ardından Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan bir konuşma yaptı. Konuşmakta zorlanan Çalışkan, Demir'in vazifesini yerine getirirken mertebelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine ulaştığını, hatırasını yüreklerinde yaşayacaklarını söyledi. Çalışkan, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.


ŞEHİT OLACAĞINI HİSSETMİŞ

Şehit olan Muhammet Onur Demir'in sosyal medya hesabından 2 Ağustos günü yaptığı son paylaşımda şehit olacağını hissettiği görüldü. Şehit Demir sosyal medya hesabından son olarak Necip Fazıl Kısakürek'in ölümü anlattığı, “Boş Dünya” şiirinin dizelerini paylaşması dikkat çekti. Ölümün hoş geldiği sefa geldiğinin anlatıldığı şiirde şu dizeler yer alıyor:


“Gittiler, bana dünyam, birden bire boş geldi.


Seçilmiş oldu eşyam, odalarım loş geldi.


Gözlerim müebbette, günü gelir elbette.


Gelir, melek nöbette, safa geldi hoş geldi”



BİNLER UĞURLADI


Cenaze aracına konulan şehidin naaşı cenaze namazının kılınması için Ulu Cami'ye getirildi. Burada düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninden sonra şehit polis Muhammet Onur Demir, Yukarıtekke Mezarlığı'nda bulunan Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.



#PKK
#Şırnak
#şehit Muhammet Onur Demir
9 yıl önce