|

Hakk'a uğurladık

Beşiktaş'taki patlamada şehit düşen polis memuru Tugay Can Kızılırmak, Yasin Görkem Yazıcı ile Selin Çelik son yolculuklarına uğurlandı. Şehit polis Kızılırmak için Ankara’da düzenlenen cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Törene Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:32 - 14/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Tugay Can Kızılırmak'ın cenazesi toprağa verildi. Saldırının ardından ağır yaralı kaldırıldığı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitiren Kızılırmak'ın (26) cenazesi, Ankara'ya getirildi. Şehit için Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bakanlar Naci Ağbal ile Fatma Betül Sayan Kaya katıldı.



TABUTA SARILIP AĞLADILAR


Helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tekbirler eşliğinde, polislerin omzunda cenaze arabasına kondu. Törende, şehidin iki önce evlendiği eşi Dilek, annesi Ayşe, babası Osman, kardeşleri Berat ve Recep Kızılırmak ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kızılırmak'ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.



ARKADAŞLARI UĞURLADI


Koç Üniversitesi öğrencisi Yasin Görkem Yazıcı (22) İstanbul'da, son yolculuğuna uğurlandı. Yazıcı için Sarıyer'deki Demirciköy Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Yazıcı'nın yakınları ve arkadaşları ile İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı.



Hadi uyan Selin






Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden 28 yaşındaki bankacı Selin Çelik, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Namaz öncesinde aile fertleri, taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve bakanlar başta olmak üzere çok sayıda çelenk gönderildi. Cami girişinde Çelik'in 25 arkadaşının yazdığı 'Hadi Uyan' başlıklı mektup törene katılanlara dağıtıldı. Selin Çelik 3 yıl önce kaybettiği babası Engin Çelik'in mezarının yanına defnedildi.


#Beşiktaş
#Tugay Can Kızılırmak
#Yasin Görkem Yazıcı
#Selin Çelik
7 yıl önce