|

Halep için...

Kuşatma altındaki mazlumlar için yurdun her yanından gelen yardımlar sel oldu Reyhanlı’ya aktı. ‘Halep’e Yol Açın’ kampanyasıyla yollara düşen vatandaşlar Cilvegözü Sınır Kapısı’nda Suriyeli kardeşleri için haykırdı

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 00:18 - 18/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Halep'te kuşatma altındaki Suriyeli Müslümanlar için toplanan yardımlar Suriye sınırındaki Reyhanlı'ya ulaştı. 'Halep'e Yol Açın' kampanyası kapsamında Türkiye'nin dörtbir yanından gelen yardım konvoyları dün Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'na geldi. İHH ve Memur-Sen başta olmak üzere yüzlerce sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle oluşturulan konvoyların sınıra gelişi nedeniyle sınır kapısı yakınında bir tören düzenlendi. Onbinlerce vatandaşın yanında çok sayıda sığınmacı Suriyelinin de katıldığı mitingde, mazlumlara bomba yağdıran zalimler tel'in edildi. Soğuk havaya aldırış etmeyen çok sayıda yardımsever, Suriye'deki katliamlar nedeniyle Rusya, İran ve Esed rejimi aleyhine sloganlar attı. Vatandaşlar hep bir ağızdan “Halep'e giden yollar açılsın” çağrısında bulundu.



MAHALLEME DÖNÜP FUTBOL OYNAMAK İSTİYORUM


Mitinge katılan Suriyeli yetimlerden Musa Ali, “Halep'ten Türkiye'ye geldik. Babam savaşırken şehit düştü. 1 yıl önce annem ve kardeşlerimle geldik. Savaştan önce her şey çok güzeldi. Şimdi çaresiziz. Ama önce Allah'a sonra da Türkiye'ye güveniyoruz. Bizi yalnız bırakmayın” dedi. Yusuf Harruba ise adlı çocuk ise, “En büyük duamız savaşın bitmesi. Eski günlerdeki gibi mahallemde futbol oynamak istiyorum” açıklaması yaptı. Ahmet Yusuf da, “Arkadaşlarımızı öldürüyorlar. Öldürmesinler. Büyüklerimiz de buna izin vermesin” diye konuştu.



Teheccüd kılıp yola koyuldular




Batman'dan Halep'e 2 TIR insani yardım malzemesi 30 araçlık konvoyla gönderildi. Aralarında sığınmacıların da olduğu gönüllüler, Kültür Camii'nde biraraya geldi. Burada kılınan teheccüd namazının ardından Halep için dualar edildi. Aynı saatlerde Doğu ve Güneydoğu'daki birçok ilde toplanan yaklaşık 350 araçlık yardım konvoyu da Şanlıurfa'dan yola çıktı.



Gerçek sahipleri biziz




Halep'ten 4 yıl önce Türkiye'ye gelen Samir İsa, Cilvegözü Sınır Kapısı yolu üzerinde açtığı kebap salonuyla hayata tutunmaya çalışıyor. Halep'te durumun her geçen zorlaştığını söyleyen Samir, “Sünni olduğumuz için savaş öncesinde de rejim baskısı vardı.





Ama şimdi katliam var. Türkiye'nin çabaları özgür Halep, özgür Suriye için umudumuzu artırıyor. Halep'e bir gün döneceğiz. Çünkü oraların gerçek sahibi biziz” dedi. Aynı yerde amcaoğluyla birlikte çalışan Muhammed İsa ise “1 yıl önce Türkiye'ye geldim. Vahşet ve zulüm hakim. Savaşın bitmesini ve evimize, topraklarımıza kavuşmayı diliyoruz” ifadelerini kullandı.






TIR'lara insanlığı yükledik


'Halep'e Yol Açın' kampanyası kapsamında, Memur-Sen öncülüğünde Türkiye'nin 81 ilinde toplanan yardımları taşıyan


TIR'lar da konvoy halinde Hatay'a ulaştı. Konvoyun Cilvegözü'ne uğurlanması töreninde konuşan Memur-Sen Genel


Başkanı Ali Yalçın, “TIR'lara insanlığı yükledik. Yönümüz Halep. İnsanlık, barış, adalet için yola düştük. Rusya, İran


ve Suriye'den oluşan zulüm ve vahşet çetesi Halep'i yıktı. Bedenleri küçük, yürekleri büyük çocukların haykırışlarını


unutmayacağız. Ninnilerle uyutulması gereken bebeklerin kurşunlarla susturulduğu bir dünyada bu vahşete şahitler


olarak sessiz kalmayacağız. Dünya sussa biz yine susmayacağız. Hakkı haykıracağız ve mazluma el uzatmaya devam


edeceğiz. Zulmün ve zalimin karşısında durma onurunu her zaman ayakta tutacağız” diye konuştu.



Sınır nöbeti başladı


Mitingde konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “İranlı terörist gruplar ateşkesi ihlal etti. Anlaşma bozuldu ve tahliyeler durdu. 7 bin 500'ü aşkın sivil kurtarıldı. Ancak hâlâ ateş çemberi içinde 100 bine yakın kardeşimiz kaldı. Onları da kurtarana dek mücadele edeceğiz” dedi. Önceki gün İran destekli Lübnan Hizbullahı'nın Halep'ten çıkmak isteyen 800 kişiyi esir aldığını hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:





'CANLI KALKAN OLURUZ'


“İnsanlar işkenceye uğradı. Bir aileyi alıkoydular ve bu yetmezmiş gibi insanların telefonlarını, paralarını, kendine ait özel eşyalarını çaldılar, elbiselerini soydular. Dünyanın hiçbir yerinde esir olmuş veya anlaşmayla tahliye olan bir konvoya yapılmaması gereken bir muamele yapıldı. İnsanlar dünyanın her tarafından 'canlı kalkan olmak istiyoruz' diyorlar. 'Gerekirse buradan yürürüz sınıra gideriz. Halep'teki insanlarla da orada buluşuruz. Çünkü artık çocukların ve kadınların ölmesine izin vermeyiz' diyorlar. Bugünden itibaren Suriye sınırında Halep için insanlık nöbeti ilan ediyorum. Sınırda bekleyeceğiz ve dünyaya şu mesajı vereceğiz, 'Ya yolları açın, siviller kurtulsun ya da biz gidip kardeşlerimizi kurtaracağız.”



2 BİN TIR'A ULAŞACAK


“Türkiye elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bu da elbette ki dünya liderlerini harekete geçiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat ilgilenmesi Başbakanımızın gayreti, İran'la ve Rusya'yla görüşmeler sonucunda tekrar tahliye süreci inşallah başlayacak. İdlib'de bir miktar da olsa çadır kurduk. Ayrıca AFAD'ımız, Kızılayımız, Diyanet Vakfımız ve diğer yardım kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızın hepsi şu anda kamp için beraber çalışıyorlar. Yani Kızılay da AFAD da ayrı çadır kampları kurmuş olacak. İHH olarak 1500 TIR'dan fazla yardım topladık. Kısa zamanda bu rakam 2 bin TIR olur.”





#Halep’e Yol Açın
#Cilvegözü Sınır Kapısı
7 yıl önce