|

Halep’in sesi Beştepe’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halep’teki katliamları sosyal medyadan dünyaya duyuran 7 yaşındaki Bana ve ailesini kabul etti. Duygu dolu buluşmada Bana Alabed, “Bizi Halep’ten çıkarttınız, sizi çok seviyoruz. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 03:38 - 22/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden dün duygu dolu anların yaşandığı bir buluşma gerçekleşti.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'nin Halep kentindeki katliamı dünyaya sosyal medya üzerinden duyuran 7 yaşındaki Bana Alabed ve ailesiyle görüştü. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Bana Alabed'in annesi Fatemah Alabed, babası Ghassan Alabed ve iki kardeşinden Halep'te yaşadıkları zorlu süreci dinledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı görüşmede, Bana Alabed, Erdoğan ile ilk karşılaşmasında ailesine yardım ettiği için teşekkürlerini iletti.



SİZİ ÇOK SEVİYORUZ


Halep çocukları adına selam getirdiğini ifade eden Bana Alabed'e, Erdoğan da “Ve Aleyküm Selam” karşılığını verdi. Erdoğan, ailesine Bana'nın isminin anlamını sordu. Ailesi, “Bana”nın özel bir ağaç anlamına geldiğini belirtti. Bana Alabed, Halep çocuklarına desteğinden dolayı Erdoğan'a teşekkür ederek, şunları söyledi:“Sizi çok seviyoruz. Bizi Halep'ten çıkarttınız. Orada çok büyük sıkıntılar, acılar çektik. Evimiz bombardımana uğradı, başımıza yıkıldı. Otobüste de çok büyük sıkıntı yaşadık, gıdasız kaldık, aç kaldık. Her şey için çok teşekkür ediyoruz.”







TWİTTER'DAN PAYLAŞTI


Halep'teki savaş nedeniyle yaşadıkları zorlu süreci anlatan Bana Alabed, “Her gün bombardıman devam ediyordu, sokağa çıkmaya bile korkuyorduk” dedi. Erdoğan, Bana Alabed ve kardeşlerine oyuncak hediye etti.Bana, Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile bir araya geldikten sonra, Halep'teki çocukların yaşadıkları dramı paylaştığı Twitter hesabından da İngilizce bir tveet attı. Bana, tweet'inde “Erdoğan ile tanıştığım için çok mutlu oldum” ifadesini kullandı. Daha sonra Erdoğan da Bana'nın tweet'ini “retweet” yaptı.



TÜRKİYE HEP YANINIZDA


Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, resmi Twitter hesabından hem İngilizce hem de Türkçe olarak yaptığı paylaşımda, “Halepli kızımız @AlabedBana ve ailesi Külliye'yi ziyaret ederek, bizleri mutlu etti. Türkiye her zaman Suriyeli kardeşlerinin yanında olacak” ifadesini kullandı.



Katliamı dünyaya duyurdu


Doğu Halep'in Katırcı mahallesinde yaşayan Bana ve İngilizce öğretmeni annesi Fatma Alabed, 3 ay önce Twitter'da açtıkları yaklaşık 350 bin takipçisi olan hesapla dünyaya, Halep'te yaşanan katliamın sona ermesi için harekete geçme çağrısı yapıyordu.



#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
#Bana Alabed
7 yıl önce