|

Hata yapınca itiraf ediyoruz

ABD Büyükelçisi Bass, DEAŞ’tan petrol aldığı yönündeki iddiaları nedeniyle Türkiye’den özür dilemelerine ilişkin, “Bazı değerlendirmelerimizin hedeften şaştığını fark ettik. Hata yaptığımızda bunu itiraf ediyoruz” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:50 - 24/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, NTV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak soruları yanıtladı. Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un suikastine ABD'nin yardım ettiğine yönelik iddialara ilişkin, suçlamaları reddederek saldırıyı kınadı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin mevcut durumun ve sürecin Başkanlık seçimleriyle yavaşladığına dair oluşan algının sorulması üzerine Bass, şu değerlendirmelerde bulundu: “Adalet bakanlıklarımız bu süreçte beraberce çok yakından çalışıyor. Hukuk sistemimizdeki farklılıklar nedeniyle süreçle ilgili kamuoyu önünde çok fazla konuşmamak bizim için çok önemli. Yani bizim yargı sistemimize göre, dava hakkında ne kadar az konuşuyorsak konuyu o kadar ciddiye alıyoruz demektir” dedi.



TÜRKİYE'NİN GİRİŞİMLERİ OLUMLU


Büyükelçi Bass, Türkiye, Rusya ve İran'ın, Suriye'de ateşkes ve kalıcı barış ilan etme girişimine yönelik yaptığı değerlendirmede, şiddeti azaltacak her türlü girişimini olumlu karşıladıklarını anlattı. Bass, “Türkiye'nin girişimlerini ve sergilediği yaratıcı diplomasi sayesinde Halep'in tahliyesini sağlayan bu sonuca Rusya ve İran ile birlikte ulaşmasını olumlu karşılıyoruz. Bu son derece yapıcı bir adım” görüşünü dile getirdi. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri de değerlendiren Bass, “Türkiye, Rusya ile saygı çerçevesinde iyi bir ilişki sürdürebilir ancak bununla beraber Rus hükümetinin diğer birtakım politikaları ve bölgedeki davranışlarıyla ilgili temkinli davranılmasını da beklerim” dedi.



ÖZÜR AÇIKLAMASI


Türkiye'nin DEAŞ'tan petrol satın aldığı yönündeki iddiaların sonucunda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve CIA'in Türkiye'den özür


dilediğine yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine Bass, “İlk aşamadaki bazı değerlendirmelerimizin düzeltildiğini ve biraz hedeften şaştığını kabul ettik. Hata yaptığımızda bunu itiraf ediyoruz” diye konuştu. Rusya'nın bu konudaki açıklamalarına dikkati çeken Bass, Çoğu kez başka bazı hükümetlerin de böyle davranmasını umut ediyoruz” dedi.


#John Bass
#ABD Büyükelçisi
#DEAŞ
7 yıl önce