|

Hesap versinler

Hukukun Üstünlüğü Platformu''nun İstanbul Barosu adayı Abdullah Arar, hükümetin hesap verdiğini fakat yargının hesap vermediğini belirterek, ''Dönemin Başbakanı diye ibare koyabiliyorlar. Bunlar hukuk garabetidir. Yargının hesap verebilir hale getirilmesi lazım'' dedi

Mustafa Sait Özkan
00:00 - 22/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:07 - 21/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
Hesap versinler
Hesap versinler

Ekim ayında yapılacak olan İstanbul Barosu Başkanlık seçimleri için Hukukun Üstünlüğü Platformu''ndan aday olan Avukat Abdullah Arar, İstanbul Barosu ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerine ilişkin Yeni Şafak''a açıklamalarda bulundu. Arar, mevcut İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu''nun baroları kendi yıldızlarını parlatmak için bir basamak olarak kullandıklarını ifade etti.

SİYASET YAPIYORLAR

Kocasakal ve Feyzioğlu''nun Baro kuruluşlarını günlük siyasi çıkışlar yapmak için kullandığını belirten Arar, ''Baro bir meslek örgütüdür siyasi bir araç değil. Barolar ve meslek örgütleri ne siyasi iktidarın sözcüsü ne de ana muhalefetin sözcüsüdür'' dedi. Arar, Bolu''ya düz savcı olarak atanan Zekeriya Öz''ü ve adliye önünde bildiri dağıtarak şov yapan Muammer Akkaş''ı eleştirdi.

HAZIR METİNLERE İMZA ATTILAR

Yakın zamanda bazı hakim ve savcılar ile adli kolluk görevi yapanların sebep oldukları hukuksuz işlem ve kararlar sebebiyle adalete güvenin azaldığını söyleyen Arar, ''Bunun sebebi bir kısım hakim ve savcıların hukuka aykırı twitter paylaşımları ve bildiri dağıtmaları, hazır metinleri iddianame diyerek imza atmalarıdır'' dedi. Hükümetin hesap verdiğini fakat yargının hesap vermediğini söyleyen Arar, ''Dönemin Başbakanı diye bir ibare koyabiliyorlar. Ismarlama fezlekeler iddianameye dönüşüyor bunlar hukuk garabetidir. Yargının hesap verebilir hale getirilmesi lazım'' dedi.

Kıyafetleri bile hazırdı

12 Ekim''de yapılacak HSYK seçimine katılacak Yargıda Birlik Platformu adayları Ankara''da buluştu. Toplantıda Denizli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgay Ateş, HSYK''da 2010 seçimlerinden sonra ciddi kırılmalar yaşandığını söyledi. Ateş, ''Bunlardan en önemlisi, Yargıtay üyeliği seçimlerinde belirli bir grubun blok olarak çıkmasıydı. Bunların bir hafta öncesinden seçileceklerinden haberleri olduğu, kıyafetlerini hazırladıkları, seçim sabahı hazır oldukları herkesçe bilinmektedir'' diye konuştu.


10 yıl önce