|

Hiçbir ordu yaptığımızı yapamaz

Akil Dağı'nda yoğun yağış ve çamur deryası içinde DEAŞ'ın mayınlı tuzaklar, demir teller, EYP'lerine karşı başarılı bir sızma harekatı icra ederek bölgeyi ele geçiren Mehmetçik, sislu havada bir destana imza attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:46 - 24/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bab'da Türk askerinin verdiği mücadeleyi yorumlayan emekli özel harp subayı, Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, “1 metreden, 2 metreden gırtlak gırtlağa çatışmaya girdiler. O sızmayı yapmak bile ölüm demek. Dünyadaki diğer hiçbir ordu böylesi bir mücadeleyi yapmaz, yapamaz. ABD Mart 2004'te meskûn mahal çatışması yaptığı Felluce'de yakın-uzak hava unsurları, zırhlı araç, hatta uranyum çekirdekli mermi bile kullandı. Onlarınkiyle bizimki çok farklı. Bizim temel gayretimiz sivil halka zarar vermemek. Bu yüzden temkinli gidiyoruz. Felluce'de binden fazla insan öldü, 3 binden fazlası yaralandı” dedi. Mehmetçiğin sivilleri korumak için hayatını ortaya koyduğunu söyleyen Ağar, şunları söyledi:



TERÖRİSTİN NİYETİ BELLİ


“Mehmetçiğimizin kahramanlığı, insanlıkla, medeniyetle yoğrulmuş bir kahramanlık. Biz masumlarla katilleri ayırt eden bir harekat üretmeye çalışıyoruz. Bu noktada insan yaşamı bizim açımızdan çok kıymetli. DEAŞ'ın etkisi altında kalmış olsa bile. DEAŞ da bunu bildiği için, canlı kalkanlar yerleştiriyor. Canlı kalkanların olduğu yere kameralar yerleştiriyor, orada bizim bir etki üretmemizi, sivilleri öldürdüğümüzü belgeleyip bunu yaymak istiyor. Niyeti ne? Hem uluslararası kamuoyunda Türkiye'yi zor durumda bırakmak hem de Arap toplumuna bir mesaj vermek istiyor: Türkler Arapları öldürüyor. Böyle bir şeytanlık yapıyor.”


#Akil Dağı
#DEAŞ
#Abdullah Ağar
7 yıl önce