|

İç savaş çıksın istiyorlar

Kayseri'de vatandaşlar ile çarşı iznindeki silahsız sivil askerlerin yolculuk ettiği halk otobüsüne yönelik saldırıyı yorumlayan uzmanlar PKK'nın yaşadığı kayıpları korku ve kaos oluşturarak örtmeye çalıştığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 02:57 - 18/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Uzmanlara göre terör örgütü Beşiktaş'tan sonra Kayseri'yi seçerek kaos stratejisiyle iç savaş ortamı hazırlamak istiyor. Ankara Emniyet Eski Müdürü Cevdet Saral: “Operasyonlar nedeniyle kitlesini kaybeden örgüt, devletin daha sert tedbirler almasını istiyor. Baskıcı uygulamadan rahatsız olacağını düşündüğü kitleyi de böylece yanına çekmeyi hedefliyor. Örgüt son eylemleriyle bu durumu stratejiye çevirmiş durumda”



KAYSERİ ÖZELLİKLE SEÇİLDİ


PKK'nın saldırıyla mesajlar verdiğini belirten Stratejist Nihat Ali Özcan, örgütün arkasındaki güçlere, “Ben hala işlevsel, iş yapabilen bir örgütüm, benimle iş yapmaya devam edin” mesajı verdiğini söyledi. Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Akif Okur, PKK'nın Türkiye'de hassasiyeti yüksek olan şehirleri hedef seçerek terör saldırıları ile ortaya çıkan öfkeyi bir iç çatışma, iç kavgaya dönüştürmeye çalıştığını söyledi.



AMAÇ DÜŞMANLIK TOHUMLARI EKMEK


Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar: Kayseri'deki komando birliği PKK'ya ağır zayiat verdirdi. Mehmetçiklerimiz nefes almaya gelmiş geri döneceklerdi. PKK dağda yapamadığını şehirde yaptı. USAK Uzmanı Mehmet Yeğin: Amaç toplumu kutuplaştırmak ve düşmanlık tohumları ekmek.



TÜRK-RUS İLİŞKİSİ KIZDIRIYOR


Türkiye'nin Halep'teki katliamı durdurduğunun altını çizen Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Türkiye-Rusya ilişkilerinin birilerinin işine gelmediğini, Türkiye'nin içerden sarsılmak istendiğini söyledi. 2017 yılının terörle mücadele anlamında çok daha zorlu geçeceğini ifade eden Caşın şunları söyledi: “TSK'nın ve emniyet güçlerinin terörle mücadele başlattığı yeni yurt içindeki ve yurt dışındaki strateji, PKK, DEAŞ ve FETÖ'nün birlikte çalışması gibi farklı bir denklemi ortaya sürdü. Mesele sadece içeride değil, dışarıdan da Türkiye çok büyük bir baskı almaktadır.”


#Kayseri saldırısı
#PKK
#Mesut Hakkı Caşın
7 yıl önce