|

İnşaat 1 günde 5 can daha aldı

Bir dönem tersanelerden ardı ardına gelen ölümlü kaza haberlerinin yerini şimdi de inşaatlar aldı. Zonguldak, Konya, Kırşehir, İstanbul Esenyurt ve Kartal'da meydana gelen 5 ayrı inşaat kazasında 5 işçi hayatını kaybetti. Tüm kazalarda ölümlerin nedeni ise her zaman olduğu gibi, iş güvenliği konusunda yetersiz eğitim, alınmayan önlemler.

Oktay Yıldırım
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:04 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
İnşaat 1 günde 5 can daha aldı
İnşaat 1 günde 5 can daha aldı

Konya'da sıva yaparken dengesini kaybederek inşaatın 3'ncü katından yere düşen işçi, 47 yaşındaki Kıyas Kahraman öldü. Olay, dün saat 18.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Akabe Mahallesi'ndeki bulunan bir inşaatta meydana geldi. 10 katlı apartmanda kurulu olan iskele üzerinde herhangi bir önlem almadan binanın dış cephesinde sıva yapan Kıyas Kahraman, dengesini yitirince 3'üncü kattan düştü.

OLAY YERİNDE CAN VERDİ

Kahraman, iş arkadaşları tarafından kanlar içinde yerde bulundu. İhbar üzerine inşaatın bulunduğu bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Kahraman'ın öldüğünü belirledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AKIMA KAPILDI KURTARILAMADI

Bir başka inşaat kazası da Kırşehir'de meydana geldi. Bağbaşı Mahallesi'ndeki TOKİ inşaatında mermer işçisi olarak çalışan Serkan Aydın (19), elektrik kaçağı olduğu öne sürülen yük asansöründe akıma kapıldı. Ağır yaralanan genç, Ahi Evran Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

DİRENDİ AMA KURTULAMADI

Duran kalbi, doktorların müdahalesiyle yeniden çalıştırılan Serkan Aydın, daha sonra Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Acil Tıp Kliniği'ndeki müdahalenin ardından özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesine gönderilen Serkan Aydın, gece yarısı yaşamını yitirdi.

GERİDE 3 ÇOCUK BIRAKTI

Zonguldak'ta ise bir apartman inşaatı 3 çocuk babası Mehmet Albayrak'a mezar oldu. Olay, önceki gün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Kaba inşaatı devam eden binanın 2'nci katında kalıp sökerken dengesini kaybeden Albayrak, yandaki istinat duvarına çarparak yere düştü. Ağır yaralanan Albayrak hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahaleye Albayrak dün sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Bu kaçıncı acı haber

3. kattan düşerek hayatını kaybeden Kıyas Kahraman'ın iş arkadaşları gözyaşı dökerken, olayı duyarak inşaat alanına gelen yakınları da sinir krizleri geçirdi

Kurduğu iskeleden düştü

Ordu'dan ağabeyi ile birlikte İstanbul'a çalışmaya gelen ve bekar olduğu öğrenilen Metin Boğmalık (22) iskele ustası olarak çalıştığı Esenyurt'taki inşaatın 10. katından dengesini kaybederek yere düştü. Kanlar içinde kalan genç işçi, arkadaşlarının yardımı ile olay yerine gelen 112 sağlık görevlileri tarafından hastaneye kaldırıldı. Ancak Boğmalık'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Olaydan sonra aynı inşaatta çalışan Metin'in ağabeyi Veysel Boğmalık, fenalık geçirdi.

BİR ÖLÜM HABERİ DE KARTAL'DAN

Kartal Cevizli Mahallesi Onat Sokak'taki olay ise öğle saatlerinde meydana geldi. 8 katlı inşaatın en üst katından vinç yardımıyla aşağıdaki kamyona kalas indiren 49 yaşındaki Ahmet Çakmak, bir anda dengesini kaybederek aşağıda kalasların yüklendiği kamyonun içine düştü. Olay yerine hemen sağlık ekipleri çağrıldı. Yapılan kontrollerde Ahmet Çakmak'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, vatandaşlar gerekli önlemlerin alınmadığını ileri sürerek olaya tepki gösterdi.


10 yıl önce