|

İş kazaları için şikayet hattı kurulacak

Başbakan Davutoğlu, Ermenek'teki kazayla ilgili olarak yaptığı konuşmada önümüzdeki günlerde hayata geçecek şikayet hattı hakkında ilk kez açıklama yaptı. Davutoğlu konuşmasında maden denetçilerini de eleştirdi. ''Maden denetçileri işverenle yemeğe gidiyorlarmış, arabalarıyla geziyorlarmış. Onların içtikleri çay bile haramdır" dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 1/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:15 - 1/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
İş kazaları için şikayet hattı kurulacak
İş kazaları için şikayet hattı kurulacak

İş kazaları ile ilgili yeni önlemler alınacağını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni uygulama başlatacağız. İş kazaları ile ilgili herhangi işyerinde işçilere tanıdığımız haklar yerine getirilmiyorsa işçilerimiz şikayet edecekler. İş kazaları ile ilgili şikayet hattı kurulacak. İşçilerimize angarya muamelesi yapılamaz. Bize bildirin. İhlalleri şikayet edin ki müdahale edebilelim. Anında o iş yerini kapatırız." dedi.

DAVUTOĞLU: HEMEN KAPATIRIZ

Davutoğlu, BİMER gibi iş kazalarının, suistimallerin anında bildirilebileceği bir hat oluşturacağız. "Bizi güvenliği olmayan asansörle taşıyorlar" deyin orayı hemen kapatırız, açıklamasında bulundu.

''MADEN DENETÇİLERİNİN PATRONLARLA İÇTİKLERİ ÇAY BİLE HARAMDIR''

Davutoğlu maden denetçilerini eleştirerek; ''Maden denetçileri işverenle yemeğe gidiyorlarmış, arabalarıyla geziyorlarmış. Bırakın patronların arabalarıyla gezmelerini onlarla içtikleri çay bile haramdır.'' diye konuştu. Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti;

''Bir denetim elemanının denetime gittiği yerde işverenin çayını bile içmesi haramdır. Çünkü bana mesaj geldi. Denetim elemanı gidecek ve orada objektif olarak denetimlerini yapacak. Devletin alması gereken tedbirler var. Aldık. 6 saat kuralı, 6 saati etkin kullanmak için maden işçilerine yerin altında yemek yedirme zorunluluğu getirmek demek değildir. Her türlü adli ve idari soruşturma yapılacak.''

9 yıl önce