|

İstanbul'da 3-10 santim arasında kar bekleniyor

Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte yurdun büyük kesiminde kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da beklenen yağışa ilişkin TVNET'e açıklamalarda bulunan Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse, yarından itibaren başlayan kar yağışının cumartesi gününe kadar aralıklarla etkili olacağını belirtti. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 10, şehir merkezinde 3-7 santim arasında olacağını belirten Köse, şiddetli rüzgara karşı İstanbulluları uyardı.

Yeni Şafak
13:30 - 28/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:07 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

TVNET canlı yayınında hava durumunu değerlendiren Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse, yarın öğlen saatlerinden itibaren İstanbul'da kar yağışının etkili olacağını açıkladı.



Kar yağışının cuma günü öğleden sonra etkisini arttıracağını belirten Köse, aralıklarla etkili olarak cumartesi günü de süreceğini belirtti.



Çatalca, Arnavutköy, Zekeriyaköy gibi kesimlerde kar kalınlığının 10 santimi bulacağını aktaran Köse, şehir merkezinin ise 3-7 santim kalınlığında beyaz örtüyle kaplanmasının tahmin edildiğini söyledi.



Hava sıcaklığında da düşüş yaşanacağını belirten Köse, kar yağışının İstanbul'da okulları tatil ettirecek kadar yoğun olmayacağını vurguladı.



Köse ayrıca, vatandaşları kuvvetli rüzgara karşı uyardı.









#İstanbul
#Hava Durumu
#Kar Yağışı
#Meteoroloji
7 yıl önce