|

İstanbul’da çifte saldırı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Sütlüce’deki AK Parti il binasına 40 dakika arayla lav silahlı saldırı düzenlendi. Çifte saldırıda maddi hasar oluştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:39 - 21/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul'da dün gece 40 dakika arayla 2 terör saldırısı meydana geldi. İlk saldırı İstanbul Emniyet Müdürlüğüne düzenlendi. Teröristler, emniyetin istihbarat ve terör birimlerinin olduğu C bloğuna lav silahıyla saldırdı. Binanın duvarına çarpan lav silahı boş bir alana düştü. Hiçbir personelin saldırıda yaralanmadığı öğrenildi. Polisin bölgede operasyon başlattığı sırada ikinci saldırı Sütlüce'de gerçekleşti. AK Parti il binasına lav silahı ile saldırı düzenlendi. Binanın içerisine giren lav silahı sadece maddi hasara yol açtı.



ÇANTASIYLA GELDİLER


Teröristlerin saldırıda kullandıkları lav silahları gitar çantası içerisinde getirdikleri tespit edildi. Polis ekipleri boş gitar çantasını Sütlüce bölgesinde buldu. Saldırı sırasında yüksek ses çıkarken, teröristlerin siyah kot ve siyah montlu oldukları belirlendi. İstanbul TEM Şube bölgede geniş çaplı operasyon için düğmeye bastı. İstanbul Emniyeti'ne yönelik saldırının yapıldığı bölgede sol terör örgütü DHKP-C'ye ait paçavra bulundu. Emniyet kaynakları, iki saldırıda da tek atımlık lav silahı kullanıldığını tespit etti.



YILDIRIM: ALÇAKLIK


Emniyet kaynakları saldırıların terör örgütü DHKP-C'yi işaret ettiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki saldırı ile ilgili de bilgi aldı. Gelişmeleri yakından takip eden Başbakan Binali Yıldırım da saldırıyı kınadı. TBMM'de konuyla ilgili açıklama yapan Yıldırım, "Hangi terör örgütü olduğu farketmez. Yaptıkları alçaklıktır" dedi. Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise saldırının binanın 3. katına düzenlendiğini belirterek "Hamdolsun roket patlamadı. Roket duvardan çıkartıldı. Saldırı esnasında Sağlık komisyonunun toplantısı vardı" dedi.


#DHKP-C
#AK Parti
#Terör operasyonu
7 yıl önce