|

İstanbulluların 'açıköğretim' çilesi

Yoğun kar yağışının etkili olduğu İstanbul'da trafikte zorluklar yaşanırken, binlerce kişi de açıköğretim sınavına gireceği okula ulaşmaya çalışıyor. Dün akşamdan beri çok sayıda vatandaş sınavların iptal edilmesini istemişti ancak böyle bir karar alınmadı. 5 bin öğrencisi bulunan İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesi de sınavı iptal etmedi, sadece 1 saat erteledi. Birçok kişi, yolda kaldıkları için sınava giremediklerini belirtti.

Yeni Şafak
09:15 - 7/01/2017 السبت
Güncelleme: 10:55 - 7/01/2017 السبت
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İstanbul genelinde kar yağışı etkili oluyor. Kent genelinde devam eden sağanak, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir ve Sultangazi ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle caddeler ve sokaklar beyaza büründü.



Bazı bölgelerde tipi görülürken, ekipler, yolları açık tutmak için aralıksız çalışıyor.



Kar yağışı sabah saatlerine kadar sürdü. Kar kalınlığı, kıyı ve iç kesimlerde 10 santime, yükseklerde ise 25 santime ulaştı. Kar yağışı halen etkisini sürdürürken, sıcaklık da -4 dereceye kadar indi.



Bu arada, açıköğretim sınavlarının yapıldığı kentte, vatandaşlar sınavlara gireceği okullara gitmekte zorluk yaşanıyor. Ana arterler dışında ara sokakların kapalı olduğu İstanbul'da ulaşımda da zorluklar yaşanıyor.



Uzaktan eğitim sınavları da iptal edilmedi


Yaklaşık 5 bin kişinin kayıtlı olduğu İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesi de sınavı iptal etmedi, sadece 1 saat erteledi.



İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, şu açıklamayı yaptı:



  • Bazı bölgelerdeki kar yağışı nedeniyle
    07 Ocak 2017 Cumartesi
    günü
    1. oturum
    da yapılacak sınavlarımızın başlangıç saati
    1 saat ileri alınmıştır
    . Sınavlarımız
    10:30'da başlayacaktır.

Sosyal medyadan tepkisini dile getiren vatandaşlar, uzun süre araç beklediklerini ancak gelmediklerini söyledi. Bazı kişiler de sınava gitmeyeceklerini kaydetti. Kullanıcılar, İstanbul Valisi Vasip Şahin'den, sınavların iptal edilmesini istedi.






#İstanbul
#Kar Yağışı
#Açıköğretim Sınavı
٪d سنوات قبل