|

Kahraman anne

Konya Karatay''da 33 yaşındaki anne Gönül Y. evini saran alevlerin içinden 8 çocuğunu almayı başardı. 7 aylık Rukiye bebeği ise ağabeyi 12 yaşındaki Halil kurtardı.

Aa
00:00 - 5/08/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:18 - 4/08/2013 Pazar
Yeni Şafak
Kahraman anne
Kahraman anne

Konya'da bir anne, çocuklarını diri diri yanmaktan son anda kurtardı. Karatay ilçesindeki tek katlı müstakil evde çakmakla oynayan çocuklardan birinin perdeyi tutuşturması sonucu yangın çıktı. Yoğun duman kokusuna uyanan anne Gönül Y. (33), en büyüğü 15 yaşında olan 8 çocuğunu dışarıya çıkardı.

ELİNDEN YARALANDI

İçeride 7 aylık Rukiye bebeğin mahsur kaldığı anlaşılınca, bu kez 12 yaşındaki Halil İbrahim harekete geçti. Pencerenin camını yumrukla kırarak alevlerin arasına dalan kahraman Halil İbrahim, kardeşi Rukiye'yi kurtardı.. Sağlık ekipleri elinden yaralanan Halil İbrahim'e ilk müdahaleyi ambulansta yaptı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Bayram öncesi ortada kaldık

Kocası cezaevinde olduğu için üçüz ve ikizlerin olduğu 9 çocuğuna komşuların ve belediyelerin yardımıyla baktığı öğrenilen anne Gönül Y., 'Sahur yapıp uyumuştum. Çocuklar erken kalkmış. Çakmak alıp odadaki perdeyi tutuşturmuşlar. Uyandığımda ev yanıyordu, her tarafı duman kaplamıştı. Çocukları alıp kapının önüne kadar çıkarttım. Rukiye içeride kalmış. Halil İbrahim de pencerenin camını kırıp kardeşini kurtardı. Allah'a şükür hiçbirimize bir şey olmadı ama, bayram öncesi ortada kaldık' dedi.


11 yıl önce