|

Kandil bahara varamayacak

Terörle mücadelenin sadece bir safhasında olduklarını belirten İçişleri Bakanı Soylu, teröristlere ile destekçilerine gözdağı verdi: Buradan Kandil’de aklı bez bağlamışlara söylüyorum; bahara varamayacaksınız söylüyorum size. Orda kalamayacaksınız. Başkalarının uşağı ve esiri olarak bu milletin fertlerini bir birlerine vurduramayacaksınız...

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:52 - 26/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Bakan Soylu, kentteki esnaf ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Bitlis Polisevi'nde bir araya geldi.
Bakan Soylu, kentteki esnaf ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Bitlis Polisevi'nde bir araya geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bunu İçişleri Bakanı olarak bütün Türkiye'ye söylüyorum: FETÖ konusunda daha işin yüzeyindeyiz. Derine kulaç attığımız, FETÖ'nün memleketimizdeki tahribatlarını ortadan kaldırmaya yönelik adımların henüz başlangıcındayız” dedi. Siirt ve Bitlis'te temaslarda bulunan Soylu, terörle mücadele konusunda sert açıklamalarda bulundu. Ülkenin her tarafına zenginlik ve esenliği yansıtmak için çaba sarf ettiklerini bildiren Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:



BU DAHA BAŞLANGIÇ


“Bunu İçişleri Bakanı olarak bütün Türkiye'ye söylüyorum: FETÖ konusunda daha işin yüzeyindeyiz. Daha derine kulaç attığımız, FETÖ'nün memleketimizdeki tahribatlarını ortadan kaldırmaya yönelik adımların henüz başlangıcındayız. Türkiye'ye sinsi şekilde yapıştırılmış ve onun üzerinden Türkiye'nin yönetilmesi için çaba harcanmış bir örgütün sadece 17-25 Aralık sonrasında attığımız adımlarla tasfiyesini beklemek bir yanıltıcılık olur.”



ONLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ


PKK'yı, ülkeye yaptıklarını, devletin de onlara yaptıklarını herkesin gördüğünü anlatan Soylu, devletin dirayet ve azmini ortaya koyduklarında dağlarda nereye kaçacaklarını bilmediklerine dair anlayışı bugün herkesin izlediğini belirtti. İçişleri Bakanı Soylu, şöyle dedi: "Buradan Kandil'de aklı bez bağlamışlara söylüyorum; bahara varamayacaksınız söylüyorum size. Orda kalamayacaksınız, orda Türkiye'yi tehdit edemeyeceksiniz ve başkalarının uşağı ve esiri olarak bu milletin fertlerini bir birlerine vuramayacaksınız. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz."



BÜTÜN ÖRGÜTLER SİLİNECEK


"Bu ülkenin en küçük ilçesinin, mahallesinin dahi, terör baskısı altında geri kalmasına razı olmamız mümkün değildir. Yok eş başkanmış, yok federasyonmuş, yok Kandil'miş, batı dünyasının tepkisiymiş, hiçbirisi umurumuzda değil. PKK'sından FETÖ'süne kadar, adı ne olursa olsun DAEŞ'ine kadar bütün terör örgütleri, bunu kararlılıkla belirtiyoruz ki silinecektir"



HİÇ BİRİ UMURUMUZDA DEĞİL


"Cumhurbaşkanımızın yıllardır ortaya koyduğu feryadın bazen karşılıksız şekilde değerlendirilmesinin bugün nasıl olduğunu ifade etmek istiyorum ki devletin bir takım bilgilerini gördükten sonra inanın gözümüze uyku girmeden bu işi nasıl bu ülkeden temizleriz diye anlayışı içindeyiz. Bu sadece güvenlik güçlerinin sürdüreceği bir mücadele değildir. Topyekün bir mücadeledir. FETÖ, DEAŞ, PKK, DHKP-C, KCK bunların hepsi aynı yerden kurgulanmış ve bu cennet vatanın berhava edilmesi için ortaya koyulmuş sürecin adıdır.”


#İçişleri Bakanı
#Süleyman Soylu
#PKK
#Kandil
#FETÖ
7 yıl önce