|

Kavurmayı duy kaymağı ye!

FETÖ’nün finans kaynağı olan “himmet” toplantılarının şifreleri çözüldü. Örgüt, himmet toplantısını “kavurmaya davet”, himmet parasını ise “ayakkabı, tereyağı, kaymak” diye kodlamış!

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:43 - 17/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) finanse etmek için “himmet” toplayan 4 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. Örgütün “himmet” trafiğinin ilk kez fiziki ve teknik takiple ortaya konulduğu iddianamede, şüphelilerin yakalanmamak için 2015 yılında yaptıkları telefon görüşmelerinde kullandıkları şifreler de çözüldü. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede şüpheliler, Ertan Gök, Murat Ulaş, Osman Yılmaz, Ömer Akbudak'ın “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan cezalandırılması talep edildi.



İHBAR ÜZERİNE BAŞLADI


İddianamede, soruşturmanın, Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşayan bir esnafın, 20 Haziran 2015'te yaptığı ihbar üzerine başlatıldığı kaydedildi. Teknik ve fiziki takip yapıldığı vurgulanan iddianamede, FETÖ içerisinde himmet toplama faaliyetlerinde bulunduğu belirtilen şüphelilerin, gizliliğe son derece riayet ettiği, telefonda şifreli konuştukları ve şifreli mesajlarla toplantıya davetlerin yapıldığına dikkat çekildi.



TOPLANTININ KODLARI


Buna göre, himmet toplantısı için “yüzmeye beklemek, kavurmaya davet, çay programı, kışlık lastik bakmak, halı saha” gibi kelimeler kullandıkları ortaya çıkarıldı. Örgüt mensuplarının himmet parasını ise “ayakkabı, tereyağı, kaymak” şeklinde kodladıkları belirlendi. Şüphelilerin gerçekleştiği telefon görüşmelerine ait tapelerde iddianameye konuldu. Şüpheli Osman Yılmaz, aradığı bir örgüt mensubuna, “Abi havuza bekliyoruz, geliyor musun?” diye soruyor. Yılmaz yine görüşme yaptığı başka bir şahsa “Akşam maça bekliyoruz, Altındağ'ın ordaki halı sahaya?” diyor.



SÜTÜ DE BİZİM EVE GETİR


Murat Ulaş, Halil Özcan'a, “Bu akşam sütü de kaymağı da bizim eve getiriyorsun. Saat 8'de bekliyorum seni. Gecikme hanım tereyağı yapacakmış ha ona göre” ifadesini kullanıyor. Yine Murat Ulaş ile Ertan Gök arasında geçen bir konuşmada, Ulaş'ın, “Bizim ayakkabı siparişlerini akşam eve getirecen mi?” diye sorduğu Gök'ün ise, “Evde hanım biraz rahatsız. Önümüzdeki hafta getirsem olur mu? Şeyi denkleştiremedim, ayakkabıyı” ifadesini kullanıyor.



KIŞLIK LASTİK!


Bir başka görüşmede Murat Ulaş'ın, Ertan Gök'e, “Akşam Serhat beyler kavurma yapacakmış” dediği, Gök'ün de “He kurban kavurması, iyi olur” diye karşılık verdiği görüldü. Yine Ulaş'ın Gök'e, “Akşam saat 19.30'da Hasan Koçak beylerin başkentte dükkanlarına kışlık lastikler gelmiş. Onlara bakmaya gideceğiz bekliyoruz” dediği tespit edildi.  ANKARA


#FETÖ
#Ertan Gök
#Murat Ulaş
7 yıl önce