|

Kimsenin yanına kâr kalmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye üzerine oynanan oyunların tümünün yerle yeksan edileceğini söyledi. Reina saldırısı failinin yakalanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, “Artık bu ülkede kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak. Buradan meydan okuyorum; bütün terör örgütleri elinizden geleni ardınıza koymayın” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 18/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:40 - 18/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Tamamlanan SGK Hizmet Binalarının Toplu Açılış Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ortaköy'de yaşanan terör saldırısının failinin güvenlik güçlerinin başarılı operasyonuyla yakalandığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:



AYNI SENARYONUN OYUNCULARI


Daha önce de ifade etmiştim, artık bu ülkede kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır. Hukuk devleti sınırları içerisinde herkesten hesap sorulacaktır. Ortaköy saldırısının faili teröristin yakalanmış olması, bu güvenlik anlayışının önemli bir tezahürüdür. 2013'ten bu yana ardı ardına yaşanan hadiseler Türkiye'nin yeni bir istiklal mücadelesi içinde olduğunu gösteriyor. Bu defa muhatabımız kendi isimleri ve askeriyle karşımıza çıkan düşmanlar değil. Onlar ve onların kullandıkları maşalar olan terör örgütleridir. PKK, DEAŞ, FETÖ, YPG, DHKP-C ve diğerleri, hepsi de aynı senaryonun oyuncularıdır. Birbirlerinden farkı yok. Tüm terör örgütlerinin tek bir vazifesi, tek bir misyonu vardır. Türkiye'nin önünü kesmek, ayağına pranga vurmak, 2023 hedeflerini sabote etmektir. Edemeyecekler.



ALÇAKLARI SAVUNUYORLAR


Diyarbakır'da dün (önceki gün) o kanı bozuklar, o alçaklar yine güvenlik güçlerimize saldırdılar, kan döktüler. Parlamentoda da hala polise, askere, köy korucularına saldıranları savunanlar bulunuyor. Kimi savunuyorlar? Diyarbakır'daki polisimizi, Gaziantep'te bir kına töreninde 56 kardeşimizi, Kayseri'de er ve erbaşlarımızı, İstanbul'da stadın hemen üstünde oradaki şehitlerimizi alçakça vuranları savunuyorlar.



SİZ BİRER MAŞASINIZ


Siz hangi hakla bu ifadeleri kullanıyorsunuz? Birer maşasınız. Eğer siyaset yapacaksanız seçtiğiniz kelimeleri, cümleleri dikkatli seçeceksiniz. Aksi takdirde şu anda bu ülkenin yönetimi, devletiyle, hükümetiyle gereği neyse, bunun gereğini hukuk içerisinde yapacaktır, yapmaktadır. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Biz Hakkari'ye havalimanı yapıyoruz, adam gidiyor vuruyor. Iğdır'a yapıyoruz, aynı. Ben şimdi buradan açıkça meydan okuyorum; Bütün bu terör örgütleri elinizden geleni ardınıza koymayın. Çünkü bize göre, 'Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır / Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır.



YERLE YEKSAN EDECEĞİZ


Gezi olaylarında sokakları ateşe veren vandallara nasıl meydanı bırakmadıysak, 17-25 Aralık'ta hukuk darbesi yapmak için kapımıza dayananlara nasıl eyvallah etmediysek, mahalli idareler, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli seçimlerinde bizi yıkmaya çalışanlara nasıl fırsat vermediysek, 15 Temmuz'da darbe yapmak için harekete geçenleri nasıl milletimizle birlikte başarısızlığa uğrattıysak, Suriye'de sınırımızda terör bölgesi oluşturmaya çalışanların heveslerini nasıl kursaklarında bıraktıysak, ekonomide kurulan tuzakları, Suriye ve Irak'ta yazılan senaryoları, bölgemizde oynanan oyunları da aynı şekilde yerle yeksan edeceğiz.





  • EKONOMİK MESAJ VAR
  • Erdoğan, terör örgütlerinin eylemlerine, hedeflerine bakıldığında işin gerisinde “ekonomik bir mesaj" bulunduğunun görüleceğini ifade etti. “Oradan sizi vurmak, çökertmek isterler" diyen Erdoğan, “Türkiye'nin en önemli markası olan İstanbul'a bir gün bölücü örgüt, diğer gün DEAŞ tarafından saldırılması tesadüfi değildir. Son dönemde döviz kurlarında yaşanan hızlı artışın rasyonel sebeplere dayanmadığını, meselenin üreticileri ve tüketicileri tedirgin ederek, ekonomiyi yavaşlatmak olduğunu kim inkar edebilir?
241 milyonluk açılış


Toplam değeri 241 milyon lirayı bulan 46 sosyal güvenlik binası ile 5 İŞKUR binasını faaliyete açan Erdoğan, “Bu binaların kurumlarımızın hizmet kalitesini artıracağına inanıyorum. 'Fiziki imkan, fiziki mekan' deyip geçmeyin, bir ülkenin gücü, kuvveti bu mekanlardan gelmektedir ve oralarda çalışan personelin de güç kaynağı bu tür fiziki mekanlardır. Onun için büyüklerimiz 'El-mekan bil-mekin' derler. Yani mekan kişiye bu noktada hakikaten güç, kuvvet kaynağıdır" dedi. Törene Erdoğan'ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile çok sayıda davetli katıldı.







Oyunu bozduk


Suriye ve Irak'ta yaşananlara değinen Erdoğan, “Suriye ve Irak'ta geciktirildikçe geciktirilen operasyonların, bu ülke halklarının selameti ve hayrına değil, ülkemizi de içine alan daha büyük bir terör dalgasına zemin hazırlama niyetini taşıdığı artık gizlenemez bir hakikat olarak karşımızda durmaktadır. Türkiye'nin sahaya inmesi karşısında gösterilen garip tepkiler, bu oyunun bozulmasından kaynaklanıyor. Mezhep çatışması senaryosuna ülkemizi de dahil etmek için gösterilen gayretleri, bu amaçla açılan hayat tarzı tartışmalarını çok iyi takip ediyoruz" dedi.





Karşısında bizi bulur


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye yönelik saldırıların en önemli araçlarından birinin de ekonomi olduğunu kaydederek, “Bu alanda eksikliklerden kaynaklanan sıkıntılar var ve bunları gayet iyi biliyoruz. Çözümü için de çalışıyoruz. Bununla birlikte şu gerçeğin de farkındayız, özellikle 2013 yılından beri maruz kaldığımız tüm saldırılar, ekonomi boyutuyla kurgulanmakta ve sahnelenmektedir" dedi. Bu durumun ekonomiyi durdurma, sanayicilere 'yatırım yapmayın, paranızı bankada tutun' söylemlerine kadar pek çok emaresinin bulunduğunu aktaran Erdoğan, “Paranızı bankada tutun' denmesi ne demektir biliyor musunuz? 'Paranı o finans kuruluşlarının sahiplerine ver, onlar hiçbir yatırım yapmadan reel sektöre oradan korkunç vurgunlar vursun' demektir. 'Ülkenin reel sektörüne değil, paranı git bankaya yatır, bankanın patronu kimlerse onlar da vurgunu vursun'. Bu odur. Finans sektörünün sahibi durumunda olanlar, eğer bu ülkede girişimciye, yatırımcıya gerekli kredi musluklarını açmıyorsa, kim ne derse desin karşısında bizi, hükümeti bulacaktır. Acımasız parayı kullananları ben 'ekonomik terör estiriyorlar' diye vasıflandırıyorum. Bu budur. Bunun başka izahı yoktur" dedi. Erdoğan, kredilerin de düşük faizle verilmesi gerektiğini vurguladı.



Faslı elçi güven mektubu sundu




SGK hizmet binalarının hizmete alınması töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Fas ve Namibya büyükelçileri güven mektubu sundu. Erdoğan, Fas'ın Ankara Büyükelçisi Menouar Alem'i kabul etti. Alem, Erdoğan'a güven mektubu takdim etti. Alem'in, güven mektubunu sunarken giydiği milli kıyafetiyle dikkati çekti. Namibya'nın Ankara Büyükelçisi Andreas Benjamen Dawid Guibeb de güven mektubunu sundu.





#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#DEAŞ
#FETÖ
#SGK
#Menouar Alem
7 yıl önce