|

Kurtulmuş'tan Ortaköy saldırısıyla ilgili açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ortaköy'de gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Saldırıya gerçekleştirilen örgütün henüz belli olmadığını belirten Kurtulmuş, teröre karşı mücadelede kararlılık mesajı verdi. "Türkiye'nin terörle mücadelesinin bazılarını rahatsız ettiğini" dile getiren Kurtulmuş, "Terörle mücadelede taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
11:26 - 1/01/2017 Pazar
Güncelleme: 11:45 - 1/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ortaköy'de gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Henüz şu örgüt diyemiyoruz" dedi.



Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



"Türkiye'nin terör örgütlerine karşı müdahalede mesafe alması nedeniyle birileri rahatsız olmuş olabilir. Terörle mücadelede taviz vermeyeceğiz. Bu terör örgütleri adı ne olursa olsun bir tek hedefi var. Bunlar insanlık ve Türkiye düşmanı. Bunlara destek verenler büyük bir Türkiye istemiyorlar. Bunlara karşı verilecek en büyük cevap birlik içerisinde olmaktır.



Bu terör örgütleri üzerinden birilerinin belki vermeye çalıştığı mesajlar olabilir. Türkiye ne terörle mücadelesinde en ufak bir taviz verecek, ne bölgede ortaya koyduğu barış perspektiflerinden bir adım geri atacak. Milletimiz rahat olsun.



Millet olarak tek yumruk olacağız. Teröre karşı dayanışma içinde olmalıyız. Herkes şundan vazgeçsin: Bize zarar vermeyen terör örgütü, bize yakın olan terör örgütü yok. Hepsi aşağılık araçlardır. İnsanlık dışı örgütlerdir. Bunlara destek vermekten herkes vazgeçsin. Herkesin barış perspektifiyle bu sürece katkıda bulunması lazım.



Terör tam da bunu yapmak istiyor. Millet korksun, günlük hayatını terk etsin. Sürekli içine kapanık bir vaziyette yaşasın istiyor. Hiç kimsenin böyle yaşamaması lazım. Emniyet mensuplarımız 24 saat en titiz şekilde çalışıyor. Çok sayıda terör saldırısı engelleniyor. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarını korku içinde yaşamasını asla istemeyiz."










#Numan Kurtulmuş
#Ortaköy
#Terör Saldırısı
7 yıl önce