|

Çankaya'da 3 liderden ortak açıklama

Çankaya Köşkü'ndeki zirvenin ardından Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli ortak açıklama yaptı. Terörün siyaset üstü bir konu olduğunu belirten Başbakan, "Sayın genel başkanlar gerekli katkıyı sonan kadar vereceklerini ifade ettiler" dedi. Kılıçdaroğlu uzlaşı sağladıklarını belirtirken Bahçeli ise, "Toplantı, milletimizin beklentilerine cevap verecek bir olgunluk içerisinde gerçekleşmiştir" diye konuştu.

Yeni Şafak
13:02 - 14/12/2016 mercredi
Güncelleme: 14:11 - 14/12/2016 mercredi
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile terör saldırılarını ele almak üzere Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Başbakan Yıldırım'ın daveti ile gerçekleşen zirvede, son terör olayları ve siyasetçiler olarak atılabilecek adımlar değerlendirildi.



Görüşmede hem yurt içindeki çevrelere hem de uluslararası camiaya karşı ortak mesaj verildiği belirtildi. 3 lider görüşme sonrası ortak açıklama yaptı.



"Genel başkanlar gerekli katkıyı sonuna kadar verecek"


Terörün siyaset üstü bir konu olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, "CHP ve MHP genel başkanlarının Başbakan'ın gerekli katkıyı sonuna kadar vereceklerini ifade ettiklerini" belirtti. Yaşanan olayların bir beka sorunu olduğuna dikkati çeken Başbakan şunları söyledi:



"Zira ülkemizin hem doğu güneydoğuda hem de güney sınırlarımızdaki Suriye'de Irak'ta devam eden terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur. Ülkemizin gelecek sorunudur. Burada içeride ve dışarıda kim ne söylerse söylesin, bizim açımızdan anlamı yoktur.



Bu çerçevede geniş kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Yapılan çalışmalar hakkında konuları sayın genel başkanlar ile paylaşma fırsatı bulduk. Kendilerinin düşüncelerini dinledik. Bize önerileri oldu, onları da not aldık. Gayet verimli bir toplantı oldu. Teşekkür ediyorum."



"80 milyon ortak tavır takınmalı"


Görüşmede teröre karşı mücadelede birlik konusunda uzlaşıldığını aktaran CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Terör can yakıyor, teröre karşı hep beraber ortak tavır takınmalıyız. Düşüncelerimizi gayet açık ifade ettik. Önerilerimizi Sayın Başbakana aktardık. Terör olayları bitirilmelidir" dedi.



Başbakan'ın terör konusunda bilgilendirmede bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi:



"Terör konusunda bütün siyasal partilerin ortak tavır takınması konusunda biz uzlaşmamız oldu. Zaten bu uzlaşma hayatın doğal akışına da en uygun uzlaşmadır. Terör can yakıyor, bir insanlık suçudur. Türkiye'deki 80 milyonun ortak tavır takınması lazım. Düşüncelerimizi ifade ettik. Öneriler konusunda, düşüncelerimizi sayın başbakana aktardık. Umuyoruz Türkiye bu süreçten süratle kurtulur"



Bahçeli ise özetle şöyle konuştu:



"Sayın başbakanımızın çağrısı üzerine, Türkiye'de alçakça sürdürülmek istenen terörle mücadeleyi değerlendirmek amacıyla yapılan toplantı, milletimizin beklentilerine cevap verecek bir olgunluk içerisinde gerçekleşmiştir. Siyasal partiler, terör konusunda kesin ve acımasız bir kararlılıkla mücadelenin sürmesini talep etmektedir."



Şehitler Tepesi boş değil


#Binali Yıldırım
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Devlet Bahçeli
il y a 7 ans