|

Masadaki 5 talep

Türkiye ve Rusya'nın garantör olduğu 'Suriye Ateşkesi', Şam yönetimi ve İran'ın ülkeye sevk ettiği terör gruplarının ihlallerine rağmen sürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/01/2017 Pazar
Güncelleme: 01:54 - 15/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Suriyeli muhalif gruplar, Astana'da yapılması planlanan çözüm görüşmelerinin hazırlıklarını askıya aldıklarını bildirmelerinin ardından Ankara'da 3 gün süren bir toplantı yaptı. Ahrar'uş Şam, Nureddin Zengi, Feylak'uş Şam gibi ülkenin en büyük muhalif gruplarını buluşturan toplantıda ateşkesin geleceği konuşuldu. Toplantıya Türkiye Dışişleri yetkilileri de katıldı.



Ankara'da toplanan muhalifler Astana sürecinin bozulmamasını istedi. 23 Ocak'taki toplantıda masaya sürecekleri talepleri de netleştiren gruplar şu kararlara vardı: “Ateşkesin Suriye genelinde sağlanması ve rejim ile İran'ın provokasyonlarının engellenmesi, ateşkes mutabakatının yürürlüğe girdiği 31 Aralık 2016'dan sonra rejimin güç kullanarak işgal ettiği bölgelerden çıkarılması, Özgür Ordu ve muhalif grupların kontrol ettiği alanların haritasının çıkarılması, uluslararası gözlemcilerin ülkeye gönderilmesi ve kuşatma altında tutulan bölgelere nitelikli insani yardımın ulaştırılması.”


#Suriye Ateşkesi
#Suriyeli muhalif gruplar
#Nureddin Zengi
7 yıl önce