|

Matem sokağı

Şehit polisler Mehmet Atıcı, Bora Çelik, Uğur Ürker, Ali Aksoy ve Soner İdil’in Bayrampaşa’da kaldıkları sokakta yas var. Şehitlerin komşuları “Hepsi çocuğumuz gibiydi. Burada kimseleri yoktu” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:38 - 14/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Tüm Türkiye'yi yasa boğan Beşiktaş'taki hain saldırının ardından şehit polislerin hikayeleri de ortaya çıkıyor. İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memurları Mehmet Atıcı, Bora Çelik, Uğur Ürker, Mehmet Ali Aksoy ve Soner İdil'in kaldıkları mahallelere dev Türk bayrakları asıldı. Şehitlerin İstanbul'da ailelerinden uzakta yaşadıklarını ve kimselerinin olmadığını söyleyen komşuları, “Hepsi çocuğumuz gibiydi. Burada kimseleri yoktu. Birbirlerine destek çıkıyorlardı. Gariplerdi garip gittiler” dedi.



OĞULLARIM GİBİYDİLER


Şehitlerin cenazeleri defnedilmek üzere memlekete gönderilirken, aynı apartmanda oturdukları komşularında derin bir hüzün hakim. Şehit polis Mehmet Atıcı'nın birlikte kaldığı 4 polis memuru arkadaşı son görevlerini yerine getirmek için Adana'ya gitti. Şehitle aynı evi paylaşan bir diğer polisin ise aynı patlamada elinden yaralandığı ve şans eseri kurtulduğu öğrenildi. Şehidin kapı komşusu Cemile Başaran “Çok büyük bir acı yaşıyoruz. Mehmet ve arkadaşları benim oğullarımdı. Bazen yemek yapar götürürdüm. Bazen onlar kapımı çalar halimi hatırımı sorarlardı. Şimdi ben onların kapısına dahi bakamıyorum. Gencecik çocuklardı. Hepsinin hayalleri, umutları vardı. Bu apartmana taşınalı henüz 6 ay dahi olmamıştı” dedi.



İNTİKAMLARI ALINSIN


Atıcı'nın bir diğer komşusu Cevriye Aslan, polis komşularıyla sık sık görüştüklerini söyleyerek, “Hepsi pırıl pırıl genç delikanlılardı. Arada ben yemek yaparken apartman boşluğundan seslenir, onlarla konuşurdum. Hiçbir kötülüklerini görmedim. Kimi kimseleri de yoktu zaten. Allah ailelerine sabır versin. Tek isteğimiz bunu yapanlara devletimizin en ağır bedeli ödetmesi” diye konuştu.



#Beşiktaş
#Mehmet Atıcı
#Bora Çelik
#Uğur Ürker
7 yıl önce