|

MERS paniği

Hac dönüşü rahatsızlanarak MERS şüphesiyle hastaneye kaldırılanların sayısı artıyor. İstanbul, Antalya, Sivas, Batman, Konya ve Adana''da rahatsızlanan 7 kişi MERS virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Eyüp Devlet Hastanesi acil servisi kısa süreliğine karantinaya alındı.

.
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:26 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
MERS paniği
MERS paniği

Türkiye''nin farklı kentlerinden gelen MERS virüsü haberleri paniğe neden oldu. Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklardan dönen 7 kişi MERS şüphesiyle çeşitli illerde hastanelere kaldırıldı. İstanbul''daki şüpheli vakadan sonra, Adana, Sivas, Konya, Batman, ve Antalya''da MERS şüphesiyle tedavi altına alınanlar oldu.

HASTA GİRİŞİNE İZİN YOK

Hac dönüşü 73 yaşındaki bir kadın yüksek ateş ve mide bulantısı şikayetleriyle Eyüp Devlet Hastanesi Acil Servisi''ne başvurdu. Hastanın Suudi Arabistan''da virüsü kapmış olabileceği şüphesi üzerine hastanenin acil servisi kapatılarak karantina altına alındı. Karantina nedeniyle hastane personeline maske dağıtıldı. Kadın hastanın tetkikleri sürerken, gelen yeni hastalar başka hastanelere yönlendirildi. Önceki gece başlayan karantina dün sabah saatlerinde acil servisin dezenfekte edilmesini ardından kaldırıldı.

VAKA SAYISINDA ARTIŞ

Antalya''da ise fenalaşan 79 yaşındaki kadının kan örnekleri de incelenmek üzere Ankara''ya gönderildi. Adana''nın Ceyhan ilçesinde de rahatsızlanan 60 yaşındaki O.T. ve Pozantı ilçe müftüsü A.Ç., Batman''da 74 yaşındaki B.B, Sivas''ta da 83 yaşındaki bir kişi hastaneye kaldırıldı. Konya'da da hac dönüşü fenalaşan 80 yaşındaki kadın MERS şüphesiyle müşahade altına alındı. Öte yandan Diyarbakır''da hastaneye kaldırılan bir kişi virüsü taşımadığı gerekçesiyle taburcu edildi. İstanbul''da da MERS ön tanısı ile hastaneye kaldırılan bir kadının ise virüsü taşımadığı tespit edildi.

Kocaeli''de Ebola alarmı

Kocaeli''nin Gebze ilçesinde biri Mısır uyruklu 2 kişi, ebola şüphesiyle karantinaya alındı. Mısır uyruklu bir kişi ve iki gün önce Nijerya''dan geldiği öğrenilen bir Türk, yüksek ateş şikayetiyle Gebze Fatih Devlet Hastanesi''ne başvurdu. Bunun üzerine iki hasta, ebola şüphesiyle izole edildi ve hastanenin acil servisi karantinaya alındı. Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi''ne sevk edilen iki hastanın, tedavisine devam ediliyor. Öte yandan Gebze Fatih Devlet Hastanesi''nin acil bölümünde dezenfeksiyon ve temizlik çalışmaları başlatıldı.


9 yıl önce