|

Öğrencisi için canını feda etti

İspanya’nın Marbella kentinde denizde boğularak hayatını kaybeden 3 Türk'ten 29 yaşındaki genç öğretmenin öğrencisini kurtarmak için denize girdiği, ancak kendisinin de şiddetli rüzgar nedeniyle boğulduğu öğrenildi. 3 günlük yas ilan edilen Marbella'daki plajda uyarıcı işaret ve cankurtaranın bulunmadığı belirtildi.

Yeni Şafak
04:00 - 15/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:18 - 15/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İşitme engelliler için yürütülen proje kapsamında Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ndeki yatılı Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden İspanya'ya giden ve Marbella kentinde denizde boğularak hayatını kaybeden 3 Türk'ten öğretmen Ümit Nalbant'ın işitme engelli öğrencisini kurtarmak için denize girdiği ve şiddetli rüzgar nedeniyle boğularak can verdiği belirtildi. Marbella Belediyesi'nin kentte 3 günlük yas ilan ettiği olayda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin cenazeleri bugün yurda getirilecek.



LA VENUS 3 TÜRK'Ü YUTTU



Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden 10 öğrenci ve 2 öğretmen AB'nin “Engelli Bireylere Dönük İstihdam Edilebilir Mesleki Becerileri Kazandırma” projesi kapsamında 4 Nisan tarihinde İspanya'ya gitti. 18 Nisan'da Türkiye'ye dönecek olan gruptan bazı öğrenciler Marbella'nın 'La Venus' plajında denize girmek istedi. Öğrencisinin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören öğretmen Ümit Nalbant'ın öğrencisini kurtarmak için suya girdiği, ancak kendisinin de dalgalardan kurtulamadığı öğrenildi.



BİR ÖĞRENCİ İSPANYA'DA YOĞUN BAKIMDA


Denizde 4 kişinin dalgalarla boğuştuğunu gören civardaki insanların müdahalesi sonucunda 1 öğrenci ağır yaralı olarak kurtulurken öğretmen ve iki öğrencisi hayatını kaybetti. Olayda can veren öğrencilerin Şakir Çelik (19) ve Serdar Fidan (18) olduğu belirlendi. Çevredeki insanların müdahalesiyle ağır yaralı olarak kurtarılan Hurşit Özbay (17) isimli öğrencininse tedavisi yoğun bakımda sürüyor. Öğrencisini kurtarmak isterken hayatını kaybeden Bilgisayar Öğretmeni Ümit Nalbant'ın (30) ailesi, oğullarının nişanlı olduğunu ve Ağustos'ta düğün yapmaya hazırlandıklarını söyledi.



KENTTE 3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ


Marbella Belediyesi, olay üzerine kentte 3 günlük yas ilan etti. İspanya basınında ise La Venus plajı ile ilgili hiçbir cankurtaranın bulunmaması ve denizin durumunu belirten bayrağın olmamasına dikkat çekildi. Marbella Belediyesi'nin Vatandaş Güvenliği üyesi Felix Romero, cankurtaran ve bayrağın olmamasını deniz sezonunun resmi olarak 15 Haziran'da açılmasına bağladı. Kurtarma çalışmalarına katılan dalgıç Salvador Martin ise “Son iki gündür denizdeki rüzgar şiddetli. Burası içine çeken çok tehlikeli bir deniz, bir cankurtaranın olması gerekirdi” dedi. Marbella La Venus plajında boğularak hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin cenazesinin en erken bugün gün içinde yurda getirleceği belirtiliyor. Yaralı öğrencinin durumu ise kritik.



Ağustos'ta düğünü vardı


Öğrencisinin hayatını kurtarmak için girdiği denizde boğularak can veren öğretmen Ümit Nalbant'ın, Kırklareli'nin Kavaklı beldesindeki evlerinin bahçesinde taziyeleri kabul eden babası Hasan Nalbant, oğlunun öldüğüne hala inanamadığını belirtti. “Çok üzgünüz. Yaklaşık 4 yıl önce öğretmen oldu. Çok kitap okurdu. Çok çalışkan bir öğretmendi” diyen baba Nalbant, yaklaşık 2 ay önce Çanakkale'ye giderek nişan yaptıklarını ve oğullarının Ağustos'taki düğün için hazırlık yaptığını belirtti. Engelli çocukları Serdar'ın ölüm haberini alan Balıkesirli iki çocuklu Günnur- Ahmet Fidan çifti ise oğullarının denizi sevdiğini ve yüzmeyi de iyi bildiğini, ölümünün kendilerini yıktığını söyledi.







#Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek l
#Şakir Çelik
#Serdar Fidan
#Hurşit Özbay
9 yıl önce