|

Ortak saldırı altındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de komandoları hedef alan saldırı sonrası yaptığı açıklamada terör örgütlerinin ortak saldırısı altında olduğumuzu söyledi. Erdoğan, “Gün farklılıklar üzerinden kısır çekişmelerle enerjimizi heba etme, kavga etme değil, hep birlikte Türkiye olma günüdür” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 05:29 - 18/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki terör saldırısını yaptığı yazılı açıklama ile kınadı. Saldırı ile 79 milyonun hedef alındığını belirten Erdoğan, terör örgütlerinin ortak saldırı altında olduğumuzu söyledi. Özellikle bölücü terör örgütünün tüm imkanlarını kullandığını belirten Erdoğan, saldırının hedefinin Türkiye'nin önünü kesmek, ayağına çelme takmak, gücünü ve enerjisini başka yönlere yoğunlaştırmak olduğunu vurguladı.



GÜN BİRBİRİMİZLE KAVGA GÜNÜ DEĞİL


Saldırıların özellikle Suriye ve Irak'taki gelişmelerden, ve ekonomideki dalgalanmalardan bağımsız olmadığını ifade eden Erdoğan şunları kaydetti: “Bu terör örgütlerine karşı bir milli seferberlik ruhu içerisinde hep birlikte kararlılıkla mücadele edeceğiz. Gün kavga etme değil, hep birlikte Türkiye olma günüdür."



YOLUMUZDAN ALIKOYAMAZ


Erdoğan, Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışı için Trabzon'a gelişinde havalimanı önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti. Kayseri'deki saldırıya atıfta bulunarak bu tür eylemlerin kendilerini yollarından alıkoyamayacağını vurgulayan Erdoğan, Katar Devleti Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile yapacakları Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite İkinci Toplantısı ve açılış törenini ertelemediklerini bildirdi. Erdoğan “Bunlar istedikleri kadar şu veya bu şekilde bomba olsunlar, onlar bitecekler. Bu millet asla... Tarih boyunca bu millet, hilal, haçlı zihniyetiyle nasıl mücadele ettiyse bizler bu dar mevzide bunları rahatlıkla Allah'ın izniyle halledeceğiz" dedi.


#Tayyip Erdoğan
#Kayseri
#Saldırı
7 yıl önce