|

Rekor bağış

Kızılay'ın kan stoklarının azaldığının açıklanmasının ardından yapılan çağrılara vatandaş duyarsız kalmadı. On binlerce kişi kan vermek için kan merkezlerine koştu. Kızılay, 148 yıllık tarihinin en yüksek kan bağışını aldı. Bir günde 13 bin 241 ünite kan bağışı yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/01/2017 Cuma
Güncelleme: 23:21 - 5/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Kızılay'ın kan stoklarının azaldığının açıklanmasının ardından yapılan çağrılara vatandaşlar duyarsız kalmadı ve on binlerce kişi kan vermek için kan merkezlerine koştu. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, her kış dönemi ve Ramazan ayında kan stokunun azaldığını, 20 bin ünitenin altına düştüğü zaman da “kırmızı alarm” seviyesine geçtiklerini söyledi. İki gün önce kan bağışı çağrısı yaptığını hatırlatan Kınık, “Bağışçılarımız çok hızlı tepki gösterdi. Dün 148 yıllık Kızılay tarihinin en yüksek kan bağışını alarak bir rekor kırdık. Bir günde 13 bin 241 ünite kan aldık” dedi.



PANİKTEN KURTULDUK


Kınık, Kızılay'ın bir önceki kan bağışı rekorunu 27 Nisan 2016'da, bir günde 10 bin 966 ünite kan bağışıyla gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Önceki gün itibarıyla 2 bin 200 gibi bir sayıyla bunu geçtik. Bu çerçevede, toplam stoklarımız 23 bin 82'ye çıktı şu anda. Bizim kırmızı alarm seviyemizden yukarıya çıktık. Paniklediğimiz havadan kurtulduk. Ancak bunun 40 bine çıkarılması gerekiyor” dedi. Vatandaşlara teşekkür eden Kınık, şöyle konuştu: “Ben duyarlılığı için bütün vatandaşlarımıza, Kızılay'ın kan bağışçılarına, bu çağrımızı insanlarımıza ulaştırmamıza vesile olan medya kuruluşlarına, bu anlamda basın


mensuplarına, sivil toplum kuruluşlarına, şirketlere, taraftar gruplarına, üniversitelere, gençlik organizasyonlarına, bireysel inisiyatifiyle kan merkezlerine gelenlere teşekkür ediyorum”


#Kızılay
#Kan bağışı
7 yıl önce