|

Şehitler Tepesi boş değil

Beşiktaş’ta 44 canımızı yitirdiğimiz Şehitler Tepesi boş kalmıyor. Birçok kurum, STK mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar buraya gelerek şehitler için çiçek bırakıp dua ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:40 - 14/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Beşiktaş'taki terör saldırına tepkiler devam ederken, Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şube temsilcileri, polis ve adliye muhabirleri, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı ve çeşitli liselerden gelen öğrenciler saldırının yapıldığı Şehitler Tepesi'ne çiçek bırakıp dua etti. Türkiye Kamu-Sen üyeleri Dolmabahçe'de toplanarak sloganlarla saldırının yapıldığı Şehitler Tepesi'ne yürüdü.



ŞEHİTLER İÇİN KUR'AN






Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şube Başkanı Mustafa Kavlu, yaptığı açıklamada, “Ülkemizin birliğine, beraberliğine saldıran, başta PKK, DEAŞ, FETÖ olmak üzere bütün terör örgütleri hedeflerine ulaşamayacaktır. Terörden ve kaostan medet umanları lanetliyoruz. Onlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklardır.” diye konuştu. Sendika üyeleri şehitler için Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettikten sonra saldırının yapıldığı yere 44 karanfil bıraktı.






BÖLEMEYECEKSİNİZ


Polis ve adliye muhabirleri de Maçka Parkı'nda toplanarak Şehitler Tepesi'ne geldi. Olay yerine karanfil bırakan muhabirler adına konuşan Hürriyet gazetesi muhabiri Eyüp Serbest, saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Terör örgütleri ülkemizi yıkamayacak, bizi bölemeyecek. Bizi korkaklığa itemeyecekler. Şehitlerimizin ailelerine sabır, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Gün, ülke olarak birlik olma günüdür” dedi.







REZİL OLMAYA MAHKUMLAR


Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi idarecileri ve öğrencileri de saldırının olduğu Şehitler Tepesi'ni ziyaret etti. Okul Müdürü Sebahattin Sarp'la birlikte öğrenciler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehitler için dua etti. Sarp, “Hiçbir güç Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden daha üstün olamaz. Şerefli milletimizi sindirmeyi, itibarını zedelemeyi hedefleyenler rezil ve zelil olmaya mahkumdurlar.” dedi.







Bu acının rengi yok


Beşiktaş, Fenerbahçe, Bursaspor, Kasımpaşa, Göztepe, Karşıyaka, Eskişehirspor, İnegölspor kulüplerinin taraftarları Beşiktaş'ta terör saldırısının yapıldığı Şehitler Tepesi'ni ziyaret ederek çiçek bıraktı. Taraftarlar adına açıklama yapan Çarşı grubundan Ayhan Güner, yaşanan terör saldırısından dolayı çok çok üzgün olduklarını kaydetti.


Bombalı araç Bağcılar’dan




#Beşiktaş saldırısı
#PKK
#DEAŞ
#FETÖ
7 yıl önce