|

Tan: Teslim edilmezse yerine babasını alırız

Van Valisi Hikmet Tan, gözaltına alındıktan sonra Van'da firar eden Hamit Bayram'ın teslim edilmemesi halinde yerine babası Mustafa Bayram ya da kardeşini alacaklarını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 10/07/2004 Cumartesi
Güncelleme: 14:47 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Van Valisi Hikmet Tan, Hamit Bayram'ın teslim edilmemesi halinde babasının ya da kardeşinin gözaltına alınacağını söyledi. Tan, eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram'ın Van Bölge Trafik Müdürlüğü'nden kaçırılması ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, firarda olan Bayram'ın akşam saatlerine kadar Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edileceğini belirterek, şöyle devam etti: "Teslim edilmezse babasını ya da kardeşini alacağız. Yani saklayan kişiyi alacağız. Teslim edilmiyorsa birileri buna yataklık ediyor demektir. Bu durumda yataklık eden kişi içeri alınacaktır. Bu babası ya da oğlu olabilir." Mustafa Bayram da, ifade vermek üzere öğleden sonra Adliye'ye geldi. Bayram, oğlu Hamit Bayram'ın Van Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nden kaçmasıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na ifade vermek üzere, Van Baro Başkanı Ayhan Çabuk, avukat Halil Kartal ve eski Baro Başkanı Hüsnü Ayhan'la birlikte Adliye'ye geldi. Bayram, ''İfade verdikten sonra açıklamamı yapacağım. Tutuklanmamı çok istiyorsunuz, ama merak etmeyin'' dedi.

Müfettişler inceliyor
Bu arada, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Van'da eski milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram'ın emniyet binasından kaçışı ile ilgili olarak, müfettiş görevlendirildiğini bildirdi. Aksu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Olayla ilgili Emniyet Genel Müdürü'ne talimat verdim. Müfettiş görevlendirildi, olay inceleniyor" dedi. Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınarak Van'a getirilen, Hamit Bayram'ın, akrabaları tarafından Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nden kaçırıldığını açıklamış, Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazar Er ise dünkü haftalık basın toplantısında, bir soru üzerine Emniyet binasının basılmasının söz konusu olmadığını, Hamit Bayram'ın, çıkan bir karmaşadan dolayı kaçtığını, olaya karışan 7 kişinin yakalandığını bildirmişti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce