|

Teklif geçmezse millete gidilir

MHP lideri Bahçeli, anayasa değişiklik teklifinin geçmemesi halinde erken seçimi işaret etti. Bahçeli, “Böyle bir durum olursa Meclis çalışamaz hale geldiği için çalışabileceği bir zemin aranır, millet iradesine gidilir” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/01/2017 Cuma
Güncelleme: 02:28 - 13/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri için Meclis'te bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, kuliste gazetecilerin teklifin müzakereleri ve gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.



Görüşmelerde gerilim stratejisinin takip edildiğini belirten Bahçeli, bunun böyle devam etmemesi gerektiğini kaydetti. Bahçeli, herkesin görüşlerini açık biçimde söylemesi gerektiğini ifade ederek, “İçtüzük çerçevesinde oy kullanılmasının siyasi kültür haline getirilmesi gerekir. Genel Kuruldaki gerilim devam ederse bu durum referandum döneminde Türkiye geneline yansıyabilir. Bunu iyi düşünmek lazım. Bu gerilim aşağı çekilmeli. İktidar da muhalefet de samimi olmalı” dedi.



İNİŞ OLMAZ ÇIKIŞ OLUR


Yapılan oylamalarda kabul ve ret sayılarının bir istikrara kavuştuğunu belirten Bahçeli, “Buradaki sayılara da bakılınca fireyi mercekle aramak lazım. Referanduma gidilecek bir 330-340 arasında ilerliyor. Anayasa değişikliğinin Meclis'te, referandum yolu açık bir şekilde kabul edileceği görülüyor. Ani iniş çıkışlar beklemiyorum; iniş olmaz, artış olur” diye konuştu.



BAŞİKA DESTEĞİ


Bahçeli, “teklifin Meclis'ten geçmemesi durumunda ne olacağı” ile ilgili soruya, “Öyle bir durum yaşanırsa çok farklı bir sorun ortaya çıkar. Böyle bir durum olursa Meclis çalışamaz hale geldiği için çalışabileceği bir zemin aranır, millet iradesine gidilir” yanıtını verdi.


Hükümetin Başika kampı politikasına destek veren Bahçeli, “sonuç almadan geri adam atmamak lazım” diye konuştu.



Türk tutuksuz yargılanmalı


Bahçeli, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in kendisine, cezaevinde bulunan Ahmet Türk'ün sağlık sorununu anlattığını aktardı. Bahçeli, Türk'ün durumuna ilişkin, “Meclis'e geldiğimiz zaman elimizi sıkan bir şahıs Ahmet Türk. 74 yaşındaki Ahmet Türk'ün rahatsızlığı ileri aşamadaysa tedavisine fırsat verecek şekilde tutuksuz yargılanması sağlanmalı” ifadelerini kullandı.


#Anayasa değişikliği
#Devlet Bahçeli
#MHP
7 yıl önce