|

Terör örgütlerinin başlarını ezeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl mesajında “İnşallah 2017’de hem terör örgütlerinin başını ezeceğiz hem de çok daha büyük ekonomik başarılara imza atacağız” dedi. 2016’nın pekçok üzüntü verici hadisenin üst üste yaşandığı bir yıl olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’yi parlak bir geleceğin beklediğini ifade etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/01/2017 Pazar
Güncelleme: 01:27 - 1/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl mesajı yayımladı. Mesajında, 2017'nin ülkedeki, bölgedeki ve dünyadaki tüm insanlar için hayırlara vesile olmasını temenni eden Erdoğan, geride bırakılan 2016'nın pek çok üzüntü verici hadisenin üst üste yaşandığı bir yıl olduğuna dikkati çekti. Mesajında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:



2016'DA ÜZÜCÜ HADİSELER YAŞADIK


Yeni ümitler ve beklentilerle 2017 yılına giriyoruz. Yeni yılın ülkemizdeki, bölgemizdeki ve dünyadaki tüm insanlar için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. 2016 senesi maalesef pek çok üzüntü verici hadiseyi üst üste yaşadığımız bir yıl oldu. İstanbul Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısıyla başlayan, Ankara'da, Gaziantep'te, Bursa'da, Diyarbakır'da, Mardin'de yaşanan hadiselerle süren bu dönemde, pek çok kanlı terör eylemine maruz kaldık. Sınırlarımız boyunca yaşanan, DEAŞ, PKK, PYD terör örgütlerinin saldırılarında çok sayıda güvenlik görevlimiz ve vatandaşımız hayatını kaybetti.



15 TEMMUZ CUMHURİYET TARİHİNE DAMGA VURDU


15 Temmuz darbe girişimiyse hiç şüphesiz tarihimizin en alçak terör eylemi ve işgal girişimi olarak sadece 2016'ya değil, Cumhuriyet dönemimize damgasını vurmuştur. FETÖ, terör mensubu hainler tarafından acımasızca katledilen şehitlerimiz bu toprakları bir kez daha vatan kılmamızın sembolleri olarak ilelebet kabrimizdeki yaşayacaktır. Aldığımız tedbirlerle devletimizi ve milletimizi adeta içeriden kuşatan terör örgütleri birer birer çözülmüş ve çökertilmiş, yıllarca milletimize zulmeden çeteler her yerde darmadağın edilmiştir.



SINIRLAR TERÖRDEN TEMİZLENDİ


2015 bölücü terör örgütünün gerçek yüzünün deşifre olduğu bir yıldı. 2016'da FETÖ'nün çirkin ve kanlı yüzünün ortaya çıktığı bir yıl oldu. Aynı şekilde ülkemizin desteğiyle, Suriye'de, Cerablus'tan başlayıp, El Bab istikametine ilerleyen operasyon, DEAŞ'ın ve onun arkasındaki güçlerin yüzlerindeki maskenin inmesine vesile teşkil etti. Böylece sınırlarımız PYD, YPG, DEAŞ dahil tüm terör


örgütlerinde temizlenmektedir.



TÜRKİYE 2023 HEDEFLERİNE MUTLAKA ULAŞACAK


İnşallah 2017'de hem terör örgütlerinin başını ezeceğiz hem de çok daha büyük ekonomik başarılara imza atacağız. Yanımızda 80 milyon vatandaşımızın desteği, arkamızda yüz milyonlarca kardeşimizin duası olduğu sürece, Allah'ın izni ve inayetiyle bu ülkeyi ve bu milleti yolundan alıkoyacak hiçbir fani güç yoktur. Türkiye 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacak. 2053 ve 2071 vizyonlarını mutlaka hayata geçirecektir.”



Ekonomik başarı yılı olacak


Türkiye'nin içinden geçtiği süreci doğru tanımlamanın önemine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti: “Sadece ülkemiz değil, bölgemiz ve tüm dünya yeni bir döneme geçişin sancılarını yaşıyor. Şayet bu geçiş sürecini güçlü bir şekilde atlatır, hedeflerimizden kopmadan yolumuza devam edebilirsek, parlak bir gelecek bizi bekliyor. Çok daha büyük ekonomik başarılara imza atacağız. Bunun için birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sımsıkı sahip çıkmak zorundayız. Biz 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan dek devlet' derken işte bunu kast ediyoruz.” İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez/Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez” şeklindeki dizelerini hatırlatan Erdoğan, “Hamdolsun milletimiz, içine tefrika sokmaya çalışanları tespit eder etmez, bünyesinden atıyor. 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, bölücü terör örgütü ve DEAŞ eylemleri karşısında olduğu gibi, Suriye'de devam eden operasyonlarda olduğu gibi dimdik duran bu yüce milletin bir ferdi olmaktan daima şeref duyuyorum.” ifadesini kullandı.


#FETÖ
#DEAŞ
#PKK
#PYD
7 yıl önce