|

Teröre en güzel cevap

İstanbul ve Kayseri’deki hain terör saldırılarına tepki göstermek için dün de binlerce vatandaş sokaklara çıktı. Soğuk havaya aldırmadan Türk bayraklarıyla meydanlara inen vatandaşlar, “Kahrolsun PKK” sloganları atarak teröre en güzel cevabı verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/12/2016 Salı
Güncelleme: 00:14 - 20/12/2016 Salı
Yeni Şafak

İstanbul ve Kayseri'deki hain terör saldırılarına tepki amacıyla dün de binlerce vatandaş sokaklara akın attı. İstanbul, Van, Hakkari, Mardin, Muş, Bingöl başta olmak üzere birçok ilde düzenlenen yürüyüşlerde binlerce vatandaşlar terör örgütü PKK'yı protesto ederek teröre en güzel cevabı vermiş oldu. Van'da Teröre Hayır Platformu tarafından organize edilen yürüyüş için binlerce vatandaş dondurucu soğuğa rağmen ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya geldi. Vatandaşlar, “Kahrolsun PKK”, “Askere uzanan eller kırılsın”, “Polise uzanan eller kırılsın”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve tekbirler eşliğinde yürüdü.





KÜRTÇE BİRLİK MESAJI


Vatandaşlar PKK'ya tepkilerini Türkçe ve Kürtçe dile getirerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Vatandaşlar, “Allah PKK'ya fırsat vermesin. Allah bu belayı üzerimizden alsın. Allah boyunlarını kırsın. Bu aziz devlete, bu şirin ülkeye selamet versin. Neden Müslümanlara bu hakareti yapıyorlar. Neden polisimize, askerimize saldırıyorlar. Türk, Kürt ayırımını neden yapıyorlar. Onlar Kürt olamaz” diyerek terörü kınadılar.



Hakkari tek yürek


İstanbul ve Kayseri'deki saldırıların ardından Hakkari merkez ile Şemdinli ilçesinde bir araya gelen binlerce vatandaş, terör örgütü PKK ve hain saldırılarını protesto etti. Son dönemde artan terör olaylarını protesto etmek amacıyla Hakkari Hak ve Dayanışma Platformu öncülüğünde valilik önünde bir araya gelen yaklaşık 6 bin kişi, soğuk havaya rağmen ellerindeki Türk bayraklarıyla terör örgütünü lanetledi. “Türkiye teröre mezar olacak”, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Teröre hayır” sloganları atan vatandaşlar adına açıklama yapan İlim Yayma Cemiyeti Hakkari Şube Başkanı Ramazan Özdemir, terörün, insanlığın en büyük düşmanı olduğunu söyledi. Şemdinli ilçesinde de vatandaşlar terör örgütü PKK'nın saldırılarını lanetledi. Kar yağışına rağmen İlçe Jandarma Komutanlığı önünde bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla “Vatan sana canım feda”, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir” sloganları atarak yürüyüşe geçti. Yürüyüşe katılan vatandaşlardan Mehmet Fırat, “Biz her zaman Kürt halkı olarak devletimizin yanında olacağız. İnşallah devletimizle birlikte terörün başına balyoz gibi çökeceğiz” dedi.






POLİSLERE SARILDILAR


Bingöl'de de “Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü” düzenlendi. Merkez Yenişehir Mahallesi'ndeki Saat Kulesi önünde toplanan vatandaşlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Bayrağa uzanan eller kırılsın”, “Vatan sana canım feda” ve “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları atarak, terör örgütü PKK'yı ve hain saldırılarını kınadı. Mardin'de, yürüyen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla sık sık, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve”Kahrolsun PKK” sloganları attı. Etkinliğe katılanlardan bazıları güvenlik önlemi alan polis memurlarına sarıldı, hatıra fotoğrafı çektirdi.





KAHROLSUN PKK


Muş'ta da Kardeşlik Platformu üyeleri, terör örgütü PKK ve saldırılarını kınadı. Grup, açıklamanın ardından “Kahrolsun PKK” sloganı atarak, dağıldı. Adana, Samsun, Ankara ve Nevşehir'de de bir arayan gelen çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaşlar da tek yürek olup terörü lanetledi.







Şehit Komandolar Durağı


Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerin hedef alındığı bombalı saldırının meydana gelen Talas Caddesi'ndeki, Erciyes Üniversitesi Kampusu acil girişindeki otobüs durağına bölgede oturanlar 'Şehit Komandolar Durağı' yazılı pankart astı. Durağa gelenler tarafından yazılan mektuplar, çiçekler ve atkılar da bırakıldı. Bu arada sosyal medyada sık dile getirilen cadde isminin 'Şehitler Caddesi' olarak değiştirilmesi isteğinin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında ele alınacağı ifade edildi.




Hakkari tek yürek





#PKK
#Terör
#Protesto
7 yıl önce