|

Türkiye-Rusya ortak komisyon kuruyor

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a düzenlenen suikastle ilgili soruşturma için Türkiye ile Rusya ortak komisyon kuracak.

Yeni Şafak
23:05 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:28 - 19/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara'da katıldığı bir fotoğraf sergisinde bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Karlov, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı konulu fotoğraf sergisinde, açılış konuşmasını yaptığı sırada, silahlı saldırıya uğradı.



Saldırgan, Karlov'u yaraladıktan sonra havaya ateş açtı. Bu sırada salonda bulunan davetliler panik içerisinde kaçışmaya başlayarak salondan çıkmaya çalıştı. Karlov, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.



Saldırgana ilişkin incelemeler başlatılırken, FETÖ bağlantılarının bulunduğu iddia edildi. Bu kapsamda araştırma çalışmalarının başlatıldığı ve saldırganın FETÖ'yle bağlantısına dair güçlü bulguların bulunduğu öğrenildi.



Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin, önemli bir öneride bulundu. Soruşturma aşamasında iki ülke arası ortak komisyon öneren Putin'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan olumlu yanıt geldi.




Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'da yapmış olduğu açıklamada ortak komisyonun kısa süre içinde kurulacağını açıkladı.








#Rusya
#Türkiye
7 yıl önce