|

Tutukluluk itirazlarına red

Sözde Tevhid Selam örgütü soruşturması kapsamında binlerce kişiyi dinledikleri ortaya çıkan ve tutuklanan polislerin tutukluluk hallerine yaptıkları itiraz reddedildi.

Mustafa Sait Özkan
00:00 - 16/09/2014 Salı
Güncelleme: 23:35 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Tutukluluk itirazlarına red
Tutukluluk itirazlarına red

Emniyet''teki paralel yapılanmaya yönelik yapılan operasyonda sözde Selam Terör Örgütü kapsamında binlerce kişiyi dinledikleri ortaya çıkan emniyet amiri Kürşat Durmuş, Osman Özgür Açıkgöz ve Ramazan Bolat''ın aylık tutukluluk incelemesi yapıldı. Cuma günü yapılan duruşmada tutuklanan polislerin avukatı Ömer Turanlı müvekkillerinin serbest bırakılmasını talep etti. Kararını dün açıklayan hakim Bekir Altun tutukluluk halinin devamına karar verdi.

ÖRGÜTÜ UYDUR SONRA DİNLE

Binlerce kişiyi hukuksuzsa dinledikleri belgelenen Kürşat Durmuş ve Osman Özgür Açıkgöz ''devletin gizli kalması gereken belgelerini askeri casusluk amacıyla temin etmek'', Ramazan Bolat da ''özel hayatın gizliliğini ihlal etmek'' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Paralel yapının binlerce kişiyi dinlemek için uyguladığı metotlardan biri olan örgüt suçlaması, paralel yapının emniyet ve yargıdaki yapılanması tarafından sıkça kullanılıyordu.


10 yıl önce