|

Vatandaş böyle diyor: Boşaltın!

Vatandaşlar PKK’nın müttefiki ABD’ye İncirlik Üssü’nün kapatılması için sosyal medyada kampanya başlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/01/2017 Cuma
Güncelleme: 00:19 - 6/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişiminin merkez üslerinden biri olarak kullanılan İncirlik Üssü'nün kapatılmasını istiyor. ABD ordusuna bölgede en donanımlı hizmeti sağlamasına rağmen Türkiye'nin DEAŞ'a karşı mücadelesinde hiçbir destek görmediği üs, bir kez daha tepkilerin odağında. Adana'daki İncirlik Üssü'nün kapatılabileceğine ilişkin hükümet kanadından gelen mesajlar, halkta geniş yankı buldu. Özellikle sosyal medyada binlerce kullanıcı, İncirlik'in kapatılması yönünde görüş bildirdi.



NE İŞE YARARSIN SEN?


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu önceki günkü açıklamasında, “Sadece ABD değil diğer ülkelerin uçaklarına da izin verdik ki DEAŞ'a karşı birlikte mücadele edebilelim. Bizim için en hassas olan operasyonda, DEAŞ'a karşı operasyonda hava desteği vermeyeceksen o zaman ne işe yarayacaksın? Halkımız da o zaman diyor ki bunları niye tutuyorsunuz İncirlik Üssü'nde?” demişti. Benzer mesajların Savunma Bakanı Fikri Işık'ın ardından dün de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan gelmesinin ardından vatandaşlar yurdun her yanında 'İncirlik kapatılsın' kampanyası başlattı.







'Ruslara açın'


İşte sosyal medyada dikkat çeken bazı İncirlik mesajları:


*Arkın Şentürk: “İncirlik Üssü'nden ABD çıksın istiyorsanız, Rusları davet edin. Sebep mi? DEAŞ'a karşı hava desteği! İncirlik kapatılsın.”


*Hüseyin Yavuz: “ABD'ye en büyük darbe İncirlik Üssü'nü Ruslara vermekten geçer.”


*Ali Yayla: “El Bab'da ABD gerçekten Türkiye'yi tek başına bırakmışsa, İncirlik Üssü neden hâlâ açık? Hemen kapatılmalı!”



İyi niyeti sabote ediyorlar


15 Temmuz'a açık destek veren ABD'nin sonraki süreçte de PKK ve FETÖ'yü her şeklide sahiplenmesi bardağı iyice taşırdı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İncirlik'in aktif olarak kullanılmasından, TBMM'yi bombalayan uçaklara yakıt desteği sağlayan tanker uçakların İncirlik'ten kalkmasından büyük rahatsızlık duyan halk, ABD ile Türkiye'nin 'stratejik ortak' olmadığına dikkat çekiyor. 55 yaşındaki emekli Öğretmen Arif R. Sağlam, “İncirlik Üssü'nün kapatılmasını istiyorum. Çünkü ABD Türkiye'nin iyi niyetini yeterince sabote etti. Artık asker ve polisimiz başta olmak üzere vatandaşlarımıza zarar veren terör örgütleriyle birlikte hareket eden ABD'nin bizim topraklarımızı kullanmasını doğru bulmuyorum” diyor. Emekli Polis Memuru Ahmet Erdoğan (50) ise ABD'nin Türkiye'yi her konuda yalnız bıraktığına dikkat çekerek, “Stratejik ortaklık iki ülkenin karşılıklı çıkarlarını gözetmesidir. Burada Türkiye'nin çıkarları hiç dikkate alınmıyor. İncirlik kapatılsın, ABD kendine gelsin” açıklamasında bulundu.



Bu iş bitmeli


İstanbul Üniversitesi Öğrencisi Büşra Çelik, “İncirlik Üssü'nün Türkiye'nin önemli bir kozu olması gerekirken, bu koz tam anlamıyla oynanmıyor. Kapatılsın. ABD Türkiye'nin bölgesel ağırlığının farkına varsın” ifadelerini kullandı. Çorum Hitit Üniversitesi Öğrencisi Nur Atlı ise İncirlik Üssü'nün ABD'nin kullanımına kapatılarak askerlerin gönderilmesi gerektiğini savundu. Atlı, “Stratejik ortak diyerek, her fırsatta arkadan vuran bir ABD var. Böyle ortaklık olmaz, bu iş bitmeli” dedi.


#İncirlik Üssü
#PKK
#FETÖ
7 yıl önce