|

Yavrum beni öptü, gelmedi

Reina’da DEAŞ’ın düzenlediği silahlı saldırıda hayatını kaybedenler toprağa veriliyor. İstanbul’da defnedilen 19 yaşındaki Büşra Köse’yi saldırıda yaralı kurtulan arkadaşları uğurladı. Tabuta sarılan Köse’nin annesi, “İnsan insana nasıl kıyabiliyor? Yavrum beni öptü gitti, gelmedi” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/01/2017 Salı
Güncelleme: 01:55 - 3/01/2017 Salı
Yeni Şafak
Köse için, Gaziosmanpaşa Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.
Köse için, Gaziosmanpaşa Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Büşra Köse ve 2 arkadaşı yeni yılın ilk saatlerinde düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitirdi. Köse için Gaziosmanpaşa Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.



GÖZYAŞLARI SEL OLDU


Törende Büşra'nın ailesi, yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Saldırı sırasında Büşra Köse ile birlikte olan Duygu isimli arkadaşı da tabuta bakıp uzun süre ağladı. Tabutun arkasında ilerleyen acılı anne Hülya Köse'nin, “İnsan insana nasıl kıyabiliyor? Nasıl bir dünyada yaşıyoruz? Şehitlere ağlıyoruz, benim de başıma geldi. Yavrum beni öptü gitti, gelmedi. Allah cezalarını versin" şeklindeki sözleri yürek burktu. Köse, Habipler'deki Cebeci Mezarlığı'nda toprağa verildi.





ACI TESADÜF


Öte yandan, Büşra Köse'nin 26 yaşındaki ağabeyi Barış Köse'nin, Bursa'da kurban bayramının ilk gününde silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü öğrenildi. İstanbul'da özel gümrük firmasında çalışan Mustafa Kaya, memleketi Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde toprağa verildi. 35 yaşındaki güvenlik görevlisi Fatih Çakmak da İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Helallik alınması için baba ocağına götürülen Fatih Çakmak'ın cenazesi, daha sonra Güneşli Mezarlığı'nda toprağa verildi.



ALMANYA'DAN GELMİŞTİ


Almanya'nın Münih kentindeki Lundsberg kasabasında yaşayan 26 yaşındaki Koray Karakoç, tur şirketiyle yılbaşını kutlamak için İstanbul'a gelmişti. Yılbaşı gecesi gittiği Reina'da yaşanan terör saldırısında sırtından aldığı kurşunla hayatını kaybeden Karakoç'un cenazesi, doğum yeri Haymana'ya getirildi. Karakoç, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Haymana Şehir Mezarlığı'nda gözyaşları içinde defnedildi.



SAVAŞTAN KAÇTI


Mohamad Elhout ise 25 yaşındaydı. Ülkesindeki iç savaştan kaçıp sığındığı Türkiye'de, rehberlik yapıyordu. Ölüm onu Reina'da yakaladı. Kendisinden haber alamayan arkadaşları Antalya Barosu avukatlarından Samir İsmayilov'dan hukuki destek talebinde bulundu. Konuyla ilgili araştırma yapan avukat İsmayilov, Mohamad Elhout'un Reina'daki saldırıda yaşamını yitirenlerden arasında olduğunu öğrendi.



OĞLUM, BALLIM, TATLIM


Mustafa Sezgin Seymen'in cenazesi ise Trabzon'un Sürmene İlçesindeki babaevine getirildi. Türk bayrağına sarılı tabut eve yaklaşınca abla Didem Seymen, “Mustafam" diye bağırarak feryad etti, acılı anne Saime Seymen de, “Oğlum, ballım, tatlım. Sen şehit mi oldun? Arkadaşların düğününe gelecekti, cenazene geldi" diyerek gözyaşı döktü. Mustafa Sezgin Seymen'in tabutunun başından ayrılmayan 3 aylık nişanlısı Sezen Arseven de sürekli gözyaşı döktü. Yunus Görmek de İstanbul'da toprağa verildi. Mesut Gürbüz ise bugün toprağa verilecek.





Tabuta 3 buse


Reina'da garson olarak çalışan Kenan Kutluk'un cenazesi Sivas'ta toprağa verildi. Karayoluyla Zara ilçesine getirilen Kutluk'un naaşı Aşağımescit köyünde defnedildi. Kutluk'un eşi Duygu, annesi Makbule ve babası Nurettin Kutluk ile bazı yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Kutluk'un eşi Duygu Kutluk, tabuta sarılarak, “Ben seni nasıl toprağa verdim. Ben seni kara toprağa vermeyeceğim. Kocamı göreceğim. Benim yavrularım, kuzularım babasız kaldı. Bir kere sarılayım. Kenan, ben seni babanın evine böyle mi getirecektim. Gözlerin açık gitmedi değil mi?" diye ağıt yaktı. Duygu Kutluk, daha sonra “Bu Duru için, bu Zahide için bu da benim için" diyerek eşinin tabutunu 3 kez öptü.





Hiranur uğurladı


Özel güvenlik görevlisi 27 yaşındaki Hatice Koç Karcılar, Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Karcılar'ın 3 yaşındaki kızı Akmer Hiranur da akrabalarının kucağında annesinin cenaze törenine katıldı. Hatice Koç'un annesi Döndü Koç, “Yavrum, o ölmemeliydi de ben öleydim. Gencecikti" diyerek gözyaşı döktü.





#Reina
#Ortaköy
#DEAŞ
7 yıl önce