|

Yenikapı ruhu önemli gücümüz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Yenikapı’da yakalanan ruhun birlik ve beraberlik duygusunun yaşatılmasında büyük önem taşıdığını söyledi. Kalın, “Bu, içerideki meydan okumalara karşı bizim elimizdeki en önemli güç unsurlarından birisi” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:25 - 21/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yenikapı ruhunu vurgulayan Kalın, şunları söyledi:



Özellikle Yenikapı'da yakalanan ruhun devam etmesi ve birlik beraberlik duygusunun yaşatılması büyük önem arz ediyor. Bu içerdeki meydan okumalara karşı bizim elimizdeki en önemli güç unsurlarından bir tanesini oluşturuyor. Sahada nispeten Astana görüşmelerini kolaylaştıran bir ortamın olduğunu söyleyebiliriz. Bu toplantıda tam beklentimiz ateşkesin devam ettirilmesi, ikincisi siyasi geçiş süreciyle ilgili modaritenin nasıl olacağı konularında bir mutabakata varmaları, üçüncüsü de insani yardımların ulaştırılması için yeni mekanizmaların kurulması.



KUCAKLAYICI VE KAPSAYICI


Astana toplantısı Cenevre'yi destekleyen bir süreç. Biz burada mümkün olduğunca kapsayıcı ve kucaklayıcı olmaya çalışıyoruz.


Obama yönetimi ile iki temel ihtilaf konumuz var. Birisi YPG/PYD'ye verdikleri destek. İkincisi de FETÖ ile ilgili tutum. Bu iki konuyu da yeni yönetimle elbette ki görüşüyoruz, görüşmeye de devam edeceğiz. Dışişleri Bakanımız orada. Onun intibalarını da döndüğü zaman alıp yeni bir yol haritası hazırlayabileceğimizi düşünüyoruz biz Trump yönetimiyle.



CUMHURBAŞKANI SAHADA


(Referandum süreci) Cumhurbaşkanımız bu süreci en fazla savunan, Türkiye'nin gündemine getiren lider olması hasebiyle elbette bu konuyu vatandaşlarımıza anlatma noktasında kendisi de bir çalışmanın içerisinde olacak. Kendisi aslında bunu şimdi de yapıyor.


#İbrahim Kalın
#Yenikapı ruhu
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
7 yıl önce