|

Yine yüreğimiz yandı

Türkiye, Ortaköy’de eğlence merkezine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarına ağlıyor. Teröristin ilk ateşinde şehit düşen 21 yaşındaki polis memuru Burak Yıldız’ın acı haberi ailesine ulaştırıldı. Saldırıda ölenlerin yakınları da Adli Tıp Kurumu’na koştu. Burada bekleyen vatandaşlar birbirlerine sarılarak ağladı. 12’si Türk, 26’sı yabancı uyruklu vatandaştan geriye ise acı dolu hikayeleri kaldı. Mustafa Seymen'in nişanlısının, "Sensiz dönüyorum" mesajı duygulandırdı.

Yeni Şafak
04:00 - 2/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 04:28 - 2/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Beşiktaş Ortaköy'deki gece kulübünde gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları, gün boyu Adli Tıp Kurumu önündeki bekleyişini sürdürdü. Yakınlarının cenazelerini almak için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nun önüne gidenler, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Kimliği tespit edilen 11 Türk vatandaşının naaşı ailelerine teslim edildi. Yabancı uyruklu kişiler için de ilgili devletlerin İstanbul'daki konsolosları ise Adli Tıp Kurumu'na gitti. Katliamda hayatını kaybeden 12'si Türk, 26'sı yabancı uyruklu vatandaştan geriye acı dolu hikayeleri kaldı.



ŞEHİT POLİS 1995 DOĞUMLUYDU


Terör saldırısında şehit olan polis memurunun 21 yaşındaki Burak Yıldız olduğu öğrenildi. Şehit Yıldız'ın Mersin'deki ailesine acı haber ulaştı. Terör saldırısında şehit düşen Burak Yıldız'ın ailesinin oturduğu Mersin'in merkez Toroslar ilçesi Korukent Mahallesi'ndeki eve giden yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde acı haberi ailesine verdi. Kaçan saldırganı bulmak için geniş çaplı operasyon başlatıldı.







REİNA'DA İLK İŞ GÜNÜYDÜ


Gece kulübünde güvenlik görevlisi olarak çalıştıkları belirtilen Fatih Çakmak, Bahadır Çakır ve Hatice Koç da saldırıda hayatını kaybetti. Bahadır Çakır'ın acı haberi duyan yakınları hastaneye koştu. Yaralının kardeşi Baki Çakır, “Abim son 5 aydır işsizdi. 160 TL yevmiye ile yılbaşı için bir günlüğüne güvenlik görevlisi olarak çalışacaktı" dedi.



BOMBADAN KURTULMUŞLAR


Güvenlik Amiri Fatih Çakmak 35 yaşındaydı. Kendi ekibiyle birlikte çalışıyordu. 10 Aralık'ta Vodafone Arena Stadı'na düzenlenen bombalı saldırı sırasında görevdeydi. Ölümden kıl payı kurtulmuştu. Yılbaşı gecesinde ise, daha önce defalarca görev yaptığı Reina'daydı. Teröristin kurşunlarıyla ilk hayatını kaybedenlerden oldu. Saldırıda hayatını kaybedenlerden Hatice Koç da Fatih Çakmak'ın ekibinde çalışıyordu.







AİLESİ CENAZESİNİ ALDI


Bombalı saldırıdan hemen sonra, Facebook'taki hesabından Vodafone Arena'nın fotoğrafını paylaşarak altına, “Severek geldiğim. Gelmek için, göreve gelmek için can attığım yerdin. Artık her gördüğümde acı vereceksin" diye yazmıştı. Aynı saldırıda hayatını kaybeden olan güvenlik görevlisi Yunus Görmek'in cenazesi de yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Saldırıda hayatını kaybedenlerden biri de mali müşavir Mustafa Kaya. Büşra Kösa ise saldırıda yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Genç kız yaşam mücadelesini kaybetti. Lübnanlı bankacı Haykal Mousallem'e ulaşamayan yakınları, cenazeyi Adli Tıp'ta buldu.



Beraber gittik sensiz dönüyorum


İstanbul'da Reina'ya düzenlenen saldırı sonucu, Trabzonlu Mustafa Sezgin Seymen hayatını kaybetti. Nişanlısıyla birlikte gittiği gece kulübünde hain kurşunların hedefi olan Seymen'in bir akrabasının da 1995 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olduğu öğrenildi. Saldırıda yaralanan Seymen'in nişanlısı Sezen Arseven'in yazdığı mesaj ise okuyanları ağlattı. Acılı haber ilçenin Seymenli Mahallesi'nde yaşayan baba Sezgin ve anne Sahime Seymen'e sabahın erken saatlerinde verildi.İstanbul'dan Trabzon'a getirilecek olan Seymen'in cenazesi, bugün memleketi Sürmene ilçesinde toprağa verilecek. Bu arada Veymen ailesini ikinci defa terör acısı vurdu. 1995 Bingöl'de şehit Jandarma Komando Asteğmen Ali İhsan Seymen'in, Mustafa Sezgin Seymen ile akraba oldukları öğrenildi. Mustafa Sezgin Seymen'in nişanlısı Sezen Arseven de saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılanlar arasındaydı. Saldırıda nişanlısını kaybeden Arseven, duygusal bir mesaj paylaşarak 'Eşimi, hayat arkadaşımı, sevdiğimi, aşkımı kaybettim' dedi.



12'si Türk, 26'sı yabancı






Saldırıda hayatını kaybeden 39 kişiden 12'sinin Türk vatandaşı, 26'nün yabancı olduğu belirlendi. Bir kişinin ise kimliği henüz belirlenmedi. 11 Türk vatandaşın cenazesi yakınlarına teslim edildi. 28 cenazenin işlemleri ise devam ediyor. Hayatını kaybeden yabancıların 7'si Suudi Arabistanlı, 3'ü Irak, 3'ü Ürdün, 1'i Hindistan, 3'ü Lübnan, 2'si Tunus, 2'si Faslı diğerleri Kanada, Suriye, Kuveyt, Rusya ve İsrail vatandaşı. 38 kişi kurşunla, 1 kişi ise izdihamda ezilerek öldü.



Turist kafilesini kapıda bekliyordu


İki çocuk babası Ayhan Arık 48 yaşındaydı. Siirtliydi. İyi derecede Arapça biliyordu. Bir turizm şirketinde şoför olarak çalışıyordu. Yılbaşı gecesi müşterileri olan Arap turistleri Reina'ya bırakmıştı. Kapıda çıkışlarını bekliyordu. Teröristlerin de ilk hedefi oldu. Akrabası Veysel Güldoğan yaşananları, “Kapıdaki polisle hem şehri çıkmışlar. Sohbet ediyorlarmış. Terörist bu sırada gelip ikisini de vurmuş" diye anlattı.



TOPRAĞA VERİLDİ


Adli Tıp'tan ailesi tarafından naaşı alınan Arık son yolculuğuna uğurlandı. Küçükköy Merkez Camisinde düzenlenen törene, babası Davut, kardeşi Faruk Arık ile merhumun eşi Özlem, çocukları Ulaş ve Anıl, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kardeş Faruk Arık ve çocukları Ulaş ile Anıl cenaze töreni öncesinde, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.



BOYNUNDAN VURULMUŞ


Bir turizm firmasında servis şoförü olarak çalışan Arık'ın olay gecesi saldırının yaşandığı mekana müşterileri getirdikten sonra saldırganın silahından çıkan kurşunların boynuna ve sırtına isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Arık'ın cenazesi, namazın ardından Yeşil Yayla Mezarlığında toprağa verildi.



Yevmiyeyle garson olarak çalışıyordu


Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu Rüzgar Yunus Görmek Reina'da günlük yevmiyeyle garson olarak çalışıyordu. Terör saldırısının kurbanlarından biri oldu. Mustafa Kaya ise 32 yaşındaydı. Çınar Gümrükleme firmasında çalışıyordu. İş arkadaşlarıyla birlikte eğlenmek için Reina'ya gitmişti. Saldırıda hayatını kaybetti. Cenazesi memleketi Kastamonu'ya götürüldü. İki çocuk babası olan Kenan Kutluk Reina'da garson olarak çalışıyordu. 31 Aralık'ta çocuklarıyla vedalaştıktan sonra evden çıktı. Saldırganın silahından çıkan kurşunların hedefi oldu. Olay yerinde hayatını kaybetti. Kutluk'tan geriye ise eşiyle ve gece kulübüne gelen ünlülerle çektirdiği fotoğraflar kaldı.



Iraklı öğrenci katliam kurbanı


Kimliği tespit edilenler arasında Irak'tan Türkiye'ye üniversite okumak için gelen bir gencin de olduğu öğrenildi. Iraklı Jalal Abbas isimli gencin Kemerburgaz Üniversitesinde öğrenci olduğu ve yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybettiği tespit edildi. Ortaköy'deki terör saldırısının ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, olay sırasında Reina'da olan İsrailli bir genç kadının öldüğü belirtildi. Saldırıda hayatını kaybeden İsrailli kadının adının Leanne Nasser olduğu açıklandı. İsrailli Nasser'in 19 yaşında olduğunu öğrenildi.







Acı bekleyiş


Beşiktaş Ortaköy'deki gece kulübünde gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları, Adli Tıp Kurumu önündeki bekleyişini sürdürüyor. Yakınlarının cenazelerini almak için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumunun önüne gelenler, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Öte yandan saldırıda hayatını kaybeden yabancı uyruklu kişiler için de ilgili devletlerin İstanbul'daki konsolosları Adli Tıp Kurumuna geldi. Birleşik Arap Emirlikleri İstanbul Başkonsolosluğundan yetkililer ise bir araçla kuruma gelerek bilgi aldı.





#Terör saldırısı
#Ortaköy
#Mustafa Seymen
7 yıl önce