|

Yüksekova sokaklarında 8'inci şehit

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görev yapan üç askerimizi çarşı iznindeyken haince kurulan pusu sonucu sokak ortasında şehit edildi. Yüksekova'da daha önce de 5 askerimiz benzer şekilde sivil kıyafetleri ile çarşıda dolaşırken şehit edilmişti.

Yenisafak.com.tr / GÜNDEM
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 18:12 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Yüksekova sokaklarında 8'inci şehit
Yüksekova sokaklarında 8'inci şehit

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çarşı izninde olan ikisi uzman çavuş biri er üç askerimiz sokak ortasında şehit edildi. Bu olay şehir merkezinde sivil giyimli askerlerimize kurula ilk pusu değil. Daha önce de yine Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 5 askerimiz daha sivil olarak çıktıkları çarşıda şehit edilmişti.

İlk olay 14 Temmuz 2010'da meydana geldi. Cengiz Topel Caddesi'nde dolaşan Uzman Çavuş Yasin Ak sabah saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

İkinci olay ise 24 Nisan 2011'de yaşandı. Uzman Çavuşlar Yalçın Bozok ve Durdu Çapar, yine Cengiz Topel Caddesi Cezaevi Kavşağı'nda silahlı saldırıya uğramış ve hastanede şehit olmuşlardı.

7 Temmuz 2011'deki saldırıda ise Yüksekova'da oturan ve sabah göreve gitmek üzere evlerinden sivil kıyafetli olarak çıkan uzman çavuşlar 27 yaşındaki Yahya Karakaya ile 25 yaşındaki Murat Özkozanoğlu, Nedim Zeydan Caddesi'nde teröristlerin saldırısına uğradı. Saat 07.00 sıralarındaki saldırıda vurulan uzman çavuşlar olay yerinde şehit düştü.


9 yıl önce