|

Filistin’e uzanan çizgiler

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi, Yeni Şafak çizeri Hasan Aycın’ın Kudüs ve Filistin temalı eserleri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlük Sanat Galerisinde sergileniyor.

04:00 - 16/01/2024 Salı
Güncelleme: 02:07 - 16/01/2024 Salı
Yeni Şafak
Hasan Aycın.
Hasan Aycın.

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi, Yeni Şafak çizeri Hasan Aycın’ın Kudüs ve Filistin temalı eserleri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlük Sanat Galerisinde sergileniyor. Gazze’deki katliamı çizgilerle gözler önüne seren "Çizgizar Hasan Aycın'ın Kaleminden Kutsal Kudüs ile Yareli Filistin'e Uzanan Kırk Çizgi" sergisinde, usta sanatçının 40 eseri yer alıyor. Sergide yazar ve senarist Gökhan Özcan ile şair Alper Gencer'in sergiye ilişkin kaleme alınan metinleri de Aycın'ın çizgileriyle birlikte ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, “Mescid-i Aksa’nın önünde bir çocuk çizimi vardı, bence o çok etkileyici bir kareydi. Ebabil kuşlarının taşları getirdiği ve halkın top, tüfek ve tanklara karşı taşlarla savunmaya geçtiği o çizgi betimleme tüylerimi diken diken etti” değerlendirmesini yaptı.

BU ÇİZGİLERİN RUHU VAR

NKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Özyavuz, Aycın’ın okumadığımız şeyleri bize iki çizgiyle anlattığını vurguladı. Fakültenin Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sadık Battal ise, “Çizgizar Rüya Film Okulu”nun bir etkinliği olarak ziyaretçilerle buluşan serginin bir ay boyunca açık kalacağını aktararak, “Bir eserin ortaya çıkmasında etik, estetik ve anlam olması gerekir’ denilir. Bu eserlerde etik bir zemin var, estetik var. Öyle laf olsun diye çizilmiş, yazılmış şeyler değil. Yazarlık, çizerlik derdiyle değil, hakikate vesile olmak derdiyle ortaya çıkmış çizgiler. Bu çizgilerin ruhu ve anlamı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca etik ve estetik boyutunu da görü-yoruz” dedi.



#Filistin
#Gazze
#Hasan Aycın
#Sergi
5 ay önce